Zuidkust Bretagne zeilen is ook vroeg op

Zuidkust Bretagne zeilen

Langs de Zuidkust Bretagne zeilen we  van 28 -31 juli in drie dagtochten van de Morbihan naar Loctudy.

Zuidkust-Bretagne

Zeilend van Haliguen naar Port Louis

Van Haliguen zeilen we ook op het tij uitgerekend door de Pas deTeignouse met een mooie oude duidelijke vuurtoren, richting Lorient. De noordwestenwind is tegen dus we maken een slag west en als de wind zoals voorspeld is, begint te krimpen gaan we overstag en zeilen met een mooie aan de windse koers in een boog zo de rivier bij Lorient op.

Zuidkust Bretagne zeilen Birvideaux-plateau-opstand

Port Louis

Hier maken we vast in Port Louis, ook weer een leuke plaats met een oude vesting, de Citadelle en een park dat vroeger garnizoensterrein moet zijn geweest. Na enig zoeken vinden we een minisupermarkt en halen weer verse etenswaren.

Motorzeilend van Port Louis naar Loctudy

Port Louis naar Loctudy voor een groot deel motorzeilend en weer een prachtige havenmonding met een mooie aanloop om te navigeren.

Ook nu blijkt weer dat er toch meer ruimte is dan je vantevoren bedenkt als je op de kaarten en plotter kijkt.

Ile-Tudy-aan-de-overkant

Visje eten in Loctudy

Loctudy heeft prachtige herenhuizen en een grote vissershaven waar we onze ogen weer uitkijken bij de vente direct. Zelf nemen we nu ook wat vis mee voor de maaltijd. Aan de overkant ligt Ile Tudy waar een vedette naartoe heen en weer vaart.

Loctudy-meertje

Een vroeg vertrek

Om 06.00 vertrekken uit Loctudy vinden we heel vroeg maar de zonsopkomst is nu niet te missen en prachtig om te zien. Ook het uitvaren bij het eerste licht is prima te doen. De Raz du Sein en Chenal de Four wachten ons de komende dagen.

loctudy-zonsopkomst (3)

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hans en Suzan,
    Leuk om alle verhalen te lezen. Ik volg jullie ook op “Vesselfinder.com”. Kwam ik eigenlijk toevallig op terecht toen wij bij IJmuiden een cruise schip wilden traceren dat daar juist door de sluizen de Noordzee op ging. Mooie reis verder nog!
    Groetjes uit IJsselstein van Peter en Caroline

Reacties zijn gesloten.