Suzan-Hans

Zeilen Sobat Kras Europa!

Hans en Suzan zeilen Sobat Kras Europa

2015 Portugal, Noord Spanje, Frankrijk

2015 Van Lissabon, via Noord-West en Noord Spanje oversteken van de Golf van Biskaje naar Frankrijk in april, mei en juni. In juli en augustus Bretagne en Normandië en in september terug naar Lelystad.

2014 Spanje, Balearen, Portugal

In april naar Almerimar, Sobat Kras op de kant voor onderhoud en anti fouling. Eind april  weer zeilen naar de Balearen, medio juli besluit om de steven te wenden richting Nederland. Augustus terugvaren naar Portugal, Sobat Kras op de kant bij Tagus Yacht Centre in Seixal.

2013 foto-impressie

2013: In januari een roadtrip naar Gibraltar en terug. Maart van Gibraltar gezeild langs de Spaanse kust naar Barcelona. Boot begin mei achtergelaten in El Masnou en naar huis voor het overlijden van Rien. Vanaf begin juli, 12 weken Balearen en langs de kust terug naar Almerimar, waar de Pelikaan ook aangekomen is.

Plan 2013: Januari met de auto naar Gibraltar op en neer. Eind februari vliegen naar Gibraltar om vanaf maart weer te gaan varen richting Barcelona en de Balearen.

2012: Hans en Suzan zeilen Sobat Kras in Europa: de Algarve en de Andalusische kust, westelijk van Gibraltar, worden twee keer heen en weer gezeild. Ook de Guadiana rivier is uitgebreid verkend.

Na bijna 9 maanden in Nederland op 4 juli 2012 terug naar Sobat Kras in Portugal.

Sinds 28 oktober 2011 zijn we weer in Lelystad. Begin april 2012 gaan we verder.

2011: Sobat Kras vaart woensdag 20 juli uit Lelystad weg en is onderweg naar Portugal.

Vertrekdatum inmiddels medio juli 2011!

Hans en Suzan bereiden een Island Packet 45 genaamd Sobat Kras voor om op 1 juli 2011 een zeilreis te gaan maken, die wellicht een  lange tijd gaat duren.

2010 Juni t/m augustus zeilen naar Scandinavië en terug.
SobatKras zeilde in 2010 in Scandinavië om de Island Packet uit te proberen!

De blogpagina’s van dit blog zijn inmiddels geïmporteerd op de zeilverhalen pagina.

2009-2010 Voorbereiding schip en crew.

2009 aanschaf Island Packet 45.

zeilen Sobat Kras Europa

 

Facebook Twitter Linkedin Google Email

9 thoughts on “Zeilen Sobat Kras Europa!”

 1. Hoi Hans en Suzan,
  Leuk om jullie reisverslag te lezen, jullie hebben het heel goed naar jullie zin, zo te lezen.
  Ik weet niet wanneer julie naar Nederland komen maar 21 december 2012 gaan we met de partners naar de musical van Andre Hazes. Ik heb tot a.s. donderdag een optie op de kaarten.
  Ik hoop dat jullie voor die tijd kunnen laten weten of dat jullie mee gaan.
  Wil je dit dan aan Pim doorgeven want vandaag is mijn laatste werkdag dan gaan we naar Japan.
  Groetjes en nog een fijne tijd.
  Tertia

 2. Tjonge zeg wat een lekker weertje daar bij jullie , wij moeten het nu even doen met 16 graden, slagregens en depressie van 998. Wel hebben we nog een pracht rond baltic kunnen maken. We hebben veel plezier gehad van jullie zeekaarten met daarop opgetekend jullie. rondje Baltic dat was een prettig voorbeeld voor ons. Veel plezier aldaar en groeten van de Fairplay.

 3. prachtige foto’s van Porto op je verjaardag. Zo te lezen een leuke dag gehag gehad.
  veel foto.s herkenbaar voor ons. Rien en Leny.

 4. Hey Hans en Sara,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Suzan. Respectabele leeftijd hé maar geloof me het went snel hoor. Hoop dat je een fijne verjaardag hebt (gehad). Komen jullie trouwens nog weleens de zon tegen?? Tijd geleden dat we die hier hebben gezien. Beetje natte moesson versierd met een behoorlijke wind. En beter worden doet het ook niet (zit net naar Piet’s weerbericht te kijken)bewolkt, lichte tot zware regen, af en toe buien, de zon komt er nauwelijks door. Gaat lekker deze zomer.
  Zelf ben ik een weekje vrij geweest, werd wel heel erg druk, moest alle zeilen bijzetten(haha) om alle verplichtingen na te kunnen komen maar zit nu in iets rustiger vaarwater.
  Geniet verder van jullie reis,
  heel veel liefs, een dikke knuffel voor alletwee uit Schiedam van
  Franca en Chris

 5. Hans en Susan,

  Mooie verhalen en filmpjes.
  Van Harte gefeliciteerd Susan.

  groet Paul en Heleen

 6. lieve zeilers,
  Echt leuk zeg om jullie te “volgen” ! De zomer is hier nog steeds niet begonnen…….. alweer een rede om extra blij te zijn dat je in zuid europa zeilt! Nog even uitsnotteren en je bent weer beter Suzan. Leuk dat jullie toch een beetje “Parkhavenstraatgevoel “ondervinden met de drie mannen!!! Geniet maar lekker en blijf schrijven . dan kunnen wij blijven “volgen” !! (ik voel me echt zo’n thuisblijftrutje….. snuf) Sportlieve groetjes van ons, Henriëtte en Johan

 7. Hallo Hans en Suzan,

  Wij zijn benieuwd naar jullie plannen? Gaat het vertrek nog door? Of zijn jullie misschien al vertrokken?

  Wij horen graag van jullie.

  Groetjes,

  Henri & Akke, Waterman
  06-515 87 035

  1. Ha Henri en Akke,

   Leuk van jullie te horen. We zijn nog niet weg maar ja, we gaan zoals het er nu uitziet eind volgende week echt los………..
   Er waren even nog wat hikjes die nu zo langzamerhand allemaal opgelost raken.
   Nog ouders bezoeken en een nieuwe koeling inbouwen, dan inruimen en als er niets meer kapot gaat eind volgende week dus……

   Hartelijke groet,
   Hans en Suzan

Comments are closed.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing