zeemist Cartagena

Zeemist Cartagena op tweede vaardag

Cabo de Gata, Garrucha en zeemist bij Cartagena

De eerste vaardagen zijn goed gegaan. De eerste dag bij aanlopen van Garrucha ineens flinke wind en de tweede vaardag bij het aanlopen van Cartagena hardnekkige zeemist. 

Almerimar

Na drie weken poetsen, klussen, onderwaterschip en romp doen, naast gezellige borrels met andere zeilers en tapas eten op terrassen, waarbij het weer al snel verbetert, begint het vertrekgevoel te komen.

Almerimar haven
Almerrimar winterhaven Sobat Kras 2013-2014
Zonsondergang Almerimar
Zonsondergang haven Almerimar

Vertrek en ronden Cabo de Gata

Op zaterdag 26 april zeilen Sobat Kras en Pelikaan gezamenlijk bij het eerste licht de haven van Almerimar uit. De zon tegemoet richting Cabo de Gata naar Garrucha de eerste bestemming. Helaas is de wind zwak en op de neus, dus zetten ze motor aan om vooruit te komen. De laatste twee uur naar Garrucha kunnen ze op de genua zeilen en trekt de wind aan naar 30 knopen. Alles gaat goed deze eerste vaartocht van het seizoen 2014.

De zon tegmoet
Sobat Kras vaart de zon tegemoet
Pelikaan-Cabo-de-Gata
Pelikaan vaart naar Cabo de Gata
Sobat Kras rondt C. de Gata
Sobat Kras rondt Cabo de Gata
6LR-Mojacar-vanaf-zee
Mojacar een typisch wit Andalusisch dorpje op een helling

Van Garrucha naar Cartagena met zeemist

Bij vertrek uit Garrucha is er geen vuiltje aan de lucht maar op 10 mijl van Cartagena beginnen de vlagen en flarden zeemist op te komen. Bizar hoe ineens de kust en de Pelikaan verdwijnen in de mist.

Garrucha-haven-langs-de-kust
Garrucha haven langs de kust in het ochtendlicht
zeemist Pelikaan
Pelikaan vaart de zeemist in
Sobat Kras in de zeemist
Sobat Kras in de zeemist
zeemist Cartagena
Zeemist Cabo Tinoso bij Cartagena
zeemist Cartagena
Zeemist bij aanloop Cartagena
Aankomst RCRC Cartagena
Aankomst Real Club de Regatas Cartagena

Zeemist Cartagena

Bij de aanloop van Cartagena komt er net als we naar binnen willen een grote vrachtboot naar buiten, genaamd SVEN. De zeemist is hier hardnekkig vandaag, Door de AIS en de misthoorn weten we dat hij er echt vaart. Op de kaartplotter zien we hem tussen Sobat Kras, die kiest voor de stuurboord kant van het vaarwater en de Pelikaan, die inhoudt en de SVEN voorlangs laat gaan, door varen. Maar bij ons aankomstbiertje moeten we toegeven dat we geen van vieren de SVEN gezien hebben. Zeemist een bizar verschijnsel….

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Leuk om jullie weer te gaan volgen! Lees de verhalen met veel plezier. Ook leuk dat jullie de ‘cruiser blogs’ hebben toegevoegd. Veel plezier op jullie reis en de groeten uit een nat en kil Ijsselstein.

  2. Wat een mooie foto’s en bijzonder om dit mee te maken.Wel spannend met dat vrachtschip die je niet ziet.Wij wensen jullie een goede reis en we blijven jullie volgen.Groetjes uit een nat en somber Nieuwegein.

    Gerard& Eleonora

  3. Wat leuk om te lezen dat jullie weer onderweg zin! Wij krijgen heimwee! We zijn benieuwd wat jullie van Cartagena vinden. De zus van Bas gaat die kant op! Wij volgen jullie en dromen dan even weg….. Heel veel plezier! Hartelijke groeten!

Reacties zijn gesloten.