We zijn weer los…

Om 9 uur met de bijboot drie duikers ophalen bij het strand. Dan naar de boot waar we bespreken hoe we de zaak aan willen pakken. Nuno leidt het duikteam. Ze gaan met zijn drieën naar beneden en beginnen met het los maken van de powerball koppeling met de ankerketting. Dat lukt vrij snel in twee duiken. Nu een lijn eraan vast en het anker ophijsen aan boord. Ook dat lukt.

Als we een lijn meegeven om de locatie te markeren zodat de duikers later al die andere ankers kunnen bergen, blijken we weg te drijven en is de ketting dus onverwacht ook los. Pffffffff gelukkig hoeven we niet te kappen……..

Ketting inhalen, Suzan vaart naar een andere ankerplek en Hans zet de powerball weer op de ankerketting. Het anker valt en we liggen weer.

Nu met de rubberboot naar de duikers toe om de locatie terug te vinden. Dat lukt ook na twee pogingen. De plek wordt gemarkeerd met een lege fles en we drinken aan boord een kop koffie op de goede afloop.

Uiteindelijk willen de drie zeer sympathieke duikers niets anders accepteren als dank dan een paar biertjes op het terras en de foto’s voor op de site van Nuno www.rocadive.com

Morgen varen we verder………

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hi. Ik zie dat jullie al in Sagres zijn, dat schiet al lekker op. We zien jullie vast wel!!!!
    Nog een paar nachtjes slapen……………………..
    Marijke

Reacties zijn gesloten.