Wat rustig!

Nadat Wim en Annemiek op de trein stapten, bleven we nog een paar dagen in Vila Real de Santo Antonio om gas te scoren, te wassen, poetsen en weer in de samen modus te raken.

Rien wordt 80 en krijgt een mooie bos zonnebloemen!

’s Woensdags varen we naar Alcoutim op de Genua. Het wordt alweer vroeger donker: 20.00 uur Portugese tijd. De avond erna is er een groot feest op de Pax Nostrum van Paul en Hillary. Heel geslaagd en vooral druk en veel muziek.

Het weekeinde spreken we Jan van de Vlieger een aantal keer. En we mogen zijn wasmachine een keer gebruiken, heerlijk schone kleren en handdoeken! ’s Avonds komt Jan eten.

Ondertussen maken we kennis met Bobby en Vishna van de Carena 32 een jong stel die samen vijf jaar hebben uitgetrokken om zover mogelijk te komen. Het klikt heel goed.

Dan moeten we weer terug omdat Suzan haar kroon loskomt en in Ayamonte kan ze dinsdag al bij de tandarts terecht. Als we aankomen in VRSA ligt de Ilja van Peter, Yvonne en Woezel, hun hond, daar. Dat is leuk ze waren op de Balearen en zijn nu onderweg naar Lagos voor de winter. We borrelen uitgebreid met ze en met Hans en Yvonne van de Svalin een Liberty 47.

Eind van september alweer. De ex tropische stiorm Nadine lijkt ruim Noord van ons langs te gaan maar een passerend koufront gooit roet in het eten. We blijven dus maar even liggen. Vrijdag 28/9 is het bewolkt, miezerig en het waait flink, maar geen voorspelde windkracht 7.

Maandag en dinsdag fietsen we in de omgeving naar Monte Gordo en Castro Marim. Woensdag gaan we met de trein naar Faro om Per op te halen die eind van de middag aankomt.

Inmiddels liggen we tussen de klasgenootjes en vriendinnen van Floris in. Wat een toeval. Bas en Marieke met Frederique, Catelijne en Lidewij op de Mare Liberum, HR36 komen uit de Med voor een rondje Atlantic en de Sailaway, Contest 41 met Suzanne en Thijs met Fenna en twee jongere zusjes zijn via de Golf van Biskaje gekomen. Samen varen ze naar Marokko en de Canaries op. De meiden hebben elkaar 4 maanden niet gezien en het weerzien is uitbundig. De dames zijn niet meer bij elkaar weg te slaan. Als we donderdag weg willen en nog even met Suzanne en Thijs praten, blijken ze de buren van Dasja en Lars te zijn geweest in Oud-Heusden.

 

Facebook Twitter Linkedin Google Email

One thought on “Wat rustig!”

 1. Lekker relaxed, zo te lezen. Monte Gordo zijn we twee jaar geleden ook geweest en hebben daar heerlijk gegolfd in november. Dus best uit te houden in de herfst.
  Hier wordt het kouder en natter maar er zijn ook stralende dagen tussen.
  Als Beer en Madee komen: heel veel plezier samen.
  Nu veel plezier met Per en met elkaar
  Liefs
  Marijke

Comments are closed.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing