Verder langs de Costa Blanca

Costa Blanca

Langs het noordelijke stuk van de Costa Blanca doen we vanaf Guardamar in volgorde Alicante, Vilajoyosa, met een landtripje naar Benidorm, en Altea aan, onderweg naar Denia.

Fietsen Costa Blanca
Fietsen langs de kust

Alicante en gemiste afspraak

We bezoeken Alicante als we in onze duurste haven ooit liggen, de Real Club Nautico de Alicante. In twee dagen zien we het Castillo de Santa Barbara met prachtige uitzichten, het Volvo Ocean Race museum waar op een high tech manier de historie van de race en de huidige race die in oktober in Alicante start goed in beeld gebracht worden en de straatjes, terrrasje en de boulevard.

Castillo Sta Barbara - Costa Blanca
Castillo Sta Barbara, Alicante

 

 

 

Batavia van Alicante, Costa Blanca
Batavia van Alicante

 

 

 

 

 

 

VOR Museum Alicante
VOR Museum Alicante

 

 

 

 

 

 

Heel jammer dat door een telefoonrouteringsfout de afspraak met Quirine en Vincent  falikant mis loopt. We hadden van twee kanten zo ons best gedaan elkaar in Alicante te ontmoeten…. Volgende keer in Lelystad dan maar?

Vilajoyosa de moeite waard

De volgende haven is gelukkig weer betaalbaar en we zien vanaf het water het oude plaatsje dat aan Italië doet denken met alle gekleurde huisjes in pasteltinten al op loopafstand van de haven. We dwalen door het oude stadje en genieten.

Vilajoyosa-panorama Vilajoyosa-hanghuizen Vilajoyosa

 

 

Costa Blanca tram-trein naar Calpe en Benidorm

Omdat de zeedeining nog hoog blijft, gaan we op stap met de kusttram die van Alicante naar Denia loopt. Overstappen in Benidorm en naar Calpe, maar hier is het wel erg ver naar de plaats lopen. We nemen een koffie en pakken de volgende trein terug naar Benidorm.

Calpe-station Benidorm-playa

Benidorm alle vooroordelen zijn waar

Vorig jaar voor anker en nu in Benidorm zelf lopen. We kijken onze ogen uit. Torenflats in alle soorten en maten, net nog wat oude straatjes en een Nederlands grijze koppen gehalte waar ook wij ons over verbazen. Scootmobielfile, rolstoelen en rollators weerleggen onze vooroordelen niet en als we ook nog horen dat hier een ziekenhuis is waar Nederlands gesproken wordt en een deel van de medewerkers ook Nederlanders zijn, weten we het wel. Voorlopig geen Benidorm voor ons….

Scootmobiel-file Benidorm-Oost Bella-mag-ook-mee

 

Altea met de kerk op de heuvel

Op naar Altea 15 mijl verderop. Zo motoren we kleine stukjes langs de kust bij gebrek aan wind of bij wind uit de verkeerde richting. Zo langzamerhand willen we wel wat sneller op gaan schieten. Maar dat lukt nog niet erg.

Altea heeft niet de hoogbouw van Benidorm maar blijkt ook een hoog nederlandstalig gehalte te hebben. Op aanraden van Rob en Julie Beekman ‘Op Goede Voet’, eten we bij Sabor een prachtige maaltijd en blijven nog een dagje of wat. Op de heuvel met de kerk een heerlijk pleintje met uitzicht en ja hoor terrassen. Ook komen hier onze fietsen weer op het land en maken we een prachtige tocht langs de kust richting Greenwich Marina.

Altea-uitzicht-promo-opname Altea-en-Albir Fietsen Altea

 

Altea - Denia Altea - Denia

Denia tussenstop

’s Zondags gaan we met miezerregen het water op naar Denia. Motoren want wat wind tegen, helaas maakt de hogere zeegang dan voorspeld het de eerste twee uur erg oncomfortabel. Sobat Kras en Pelikaan worden heen en weer gegooid door de golven met korte, heftige bewegingen. Als we de Cabo de la Nao ronden lopen de golven van achter onder ons door en wordt het minder vervelend. We zijn blij als we in Denia zijn. Hier tanken we diesel om vol naar de Balearen te gaan.

Tijdelijke scheiding

De Pelikaan crew wil Denia nog bekijken en wij willen zeilen. De voorspelling is 15-20 knopen ruime tot halve wind met wat zeegang. We vertrekken ’s morgens tegen achten naar Ibiza.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. al de mooie foto’s gezien, ziet er allemaal prachtig uit. blijf genieten van alles!

  2. Mooi verhaal en vooral hele mooie foto,s En Benidorm is voor jullie over pakweg 30 jaar pas goed ,dan kan mij ook zien gaan in een rolstoel Doei en goede vaart

  3. Goedenmorgen , leuk te zien dat jullie onderweg zijn , nu naar ibiza , hoop jullie spoedig te ontmoeten op mallorca , ik ben van 4 tot 11 juni een weekje in holland , groetjes , henk

Reacties zijn gesloten.