Morbihan-slecht-weer-op-komst

Vannes Morbihan vertier

Vannes Morbihan

23 – 28 juli 2015 We liggen één nacht voor anker in de Morbihan bij Ile d’Arz, Vluchten ’s morgens voor regen en harde wind naar Vannes Morbihan. Daar blijven we vier nachten liggen voordat we het acceptabel vinden om de Morbihan uit en verder te varen naar Haliguen.

Vannes-Morbihan

Morbihan of doorvaren

Morbihan of doorvaren is de vraag. De hele week wordt er veel wind verwacht uit de verkeerde hoek, dus gaan we toch de Morbihan in om een nacht te ankeren onder Ile d’Arz. Met opkomend tij varen we ’s morgens naar Vannes Morbihan terwijl de wind al flink aantrekt en het begint te regenen.

Vannes-haven-in-centrum

Vertier in Vannes Morbihan

We vermaken ons hier prima: mooie oude stadswallen, een grote kathedraal, leuke winkelstraatjes en terrasjes in de stad en rondom de haven.

Wandelen in de regen en met mooi weer en op de koop toe een Jazzconcert van Lucky Petterson op de kade voordat we dinsdags weer vertrekken.

Vannes-tuinen

Palaver Vannes Morbihan

Om Vannes en de Morbihan weer uit te komen is het flink rekenen, meteo bekijken en palaveren. In Vannes moeten we door een brug die vanaf twee uur voor Hoog Water Vannes draait, maar dat HW Vannes is weer twee uur later dan bij de ingang. Dus nemen we de eerste brug in de verwachting dat we stroom tegen zullen hebben bij het uitvaren van de Morbihan.

Vanuit Vannes Morbihan

Stroming in de Morbihan

De stroming loopt mee, tegen of je merkt er niets van. De stroomrafelingen zien we vantevoren aankomen en zijn wel indrukwekkend, om je heen zie je de schepen opzij gezet worden. Bij de uitvaart gelukkig nog net wel stroming mee 1 uur na HW bij de ingang. Eenmaal uit de Morbihan varen we door naar Haliguen. Het weer lijkt mee te zitten en we willen een paar grote stukken varen om de Westpunt van Bretagne te ronden.

Ingang Morbihan

 

 

Vergelijkbare berichten