transformatie sobat kras

Transformatie Sobat Kras van Island Packet naar Salona 37

Seizoen 2016 voorbij, 2017 gestart

Nadat het zeilseizoen 2016 voor ons in het water gevallen was door een ongelukkige val op Hans linkerschouder in Enkhuizen, gevolgd door een operatie om de breuk te repareren, is Sobat Kras IP45 in oktober 2016 verkocht aan Carlo en Cathy uit België.

Genuasturing op rivier Charente

Suzan wil ondanks alles wel even wachten met een ander schip maar Hans is niet te stoppen en eind december is de nieuwe Sobat Kras gekocht en overgevaren naar Lelystad.

Sobat Kras onder zeil

Na een aantal aanpassingen en uitbreidingen is ze nu zover dat we ermee op vakantie kunnen gaan. We stellen haar voor aan onze blogvolgers.

Salona 37 – de nieuwe Sobat Kras

Sobat Kras transformeert van beige naar rood, krimpt met 2,5 meter lengte en is een snel performance schip geworden. Het is een bijzondere ervaring om nu ook met minder dan 10 knopen ware wind te kunnen zeilen en we gaan dat vanaf 7 juli langer uitproberen tijdens een zeilvakantie.

Zeilen met weinig wind - transformatie Sobat Kras

Zeilreis Sobat Kras volgen?

Vind je het leuk ons te volgen? Kijk dan of je de App FindShip kunt vinden op je telefoon. Als ja dan Sobat Kras intoetst in het zoekveld zie je waar we op dat moment varen. Zie je ons niet dan wordt het signaal niet opgevangen en doorgezet naar internet, maar dat is het dan ook, verder geen zorgen.

AIS-transponder, zien en gezien worden!

Om dat voor elkaar te krijgen hebben we de afgelopen week een nieuwe AIS-transponder ingebouwd met een multiplexer zodat we ook ons eigen signaal op laptop en/of tablet kunnen zien. De computerinstellingen waren wel weer even iets dat veel tijd kost om het goed in te regelen, maar ook dat is gelukt.

Fijne vakantie iedereen! Suzan en Hans

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Hallo Hans en Suzan, gaaf om te lezen dat jullie het niet kunnen laten en weer aan een zeilvakantie zijn begonnen. Gefeliciteerd met jullie nieuwe Sobat Kras.
  Ingrid en ik wensen jullie een behouden vaart en graag tot ziens na jullie terugkeer in Lelystad.
  Hartelijke groet, Jan en Ingrid

 2. We wensen jullie een hele mooie zeilvakantie en een behouden vaart⚓️⚓️⚓️⚓️Groetjes Gerard en Eleonora

 3. Behouden vaart op deze nieuwe Sobat Kras!
  Goed om te horen dat het weer goed gaat met Hans’ schouder!
  Ik ga jullie zeker proberen te vinden met de app!
  Fijne vakantie en groeten uit Ijsselstein !
  Peter en Caroline

 4. Heel leuk om jullie digitaal te volgen. Mooie schip ook deze Sobat Kras.
  Ga lekker genieten zonder op de klok of naar de kalender te kijken!

Reacties zijn gesloten.