Tarragona

Dolfijnen

dolfijnen
Dolfijnen

Onderweg van Denia naar Tarragona zwemt in de loop van de dag een grote groep grotere dolfijnen langs de boot. Het lijkt of ze achter een vissersboot met een sleepnet aangaan maar of dat echt zo is?

Jagende tonijn

jagende tonijn
jagende tonijnen en vogels

Ook zien we veel gespetter en groepen vogels die naar vissen duiken. Als we het met de verrekijker bekijken, blijken er tonijnen of bonitos op vis te jagen en daar komen de meeuwen natuurlijk op af. Soms springt er een jagende tonijn uit het water, een prachtig gezicht, maar een foto schieten is nog niet gelukt.

Aankomst Tarragona

Coral Methane - Tarragona
Coral Methane – Tarragona

Als Sobat Kras de haven nadert ligt daar de ons bekende Coral Methane waar Per op gevaren heeft, voor anker. We varen erlangs en maken een paar leuke foto’s. Twee dagen later is ze weer vertrokken.

Tarragona compacte stad

Theater bij de oude wallen
Theater bij de oude wallen

Tarragona is een stad met een oud ommuurd centrum. In één dag wandelen we het oude gedeelte door en bekijken het amfitheater vanaf het hier bekende balkon.

Balkon van Tarragona

amfitheater-tarragona
amfitheater Tarragona

Het balkon van Tarragona kijkt over het amfitheater heen richting het strand en blijkt ’s zaterdags een heuse attractielocatie te zijn als er twee sportvliegtuigjes een spectaculaire show geven voor het strand. Dit strand is pal  naast de haven de marina esportiu de Tarragona dus we gaan kijken. De hele boulevard vol met geparkeerde auto’s en iedereen wacht in het zonnetje op de vliegshow.

Mooi weer en wind

Tarragona plein
Tarragona plein

Het mooie weer houdt nu aan. Zo’n 18 – 20 graden af en toe wat bewolking en flinke wind uit het Noordoosten. Bij Menorca waait er weer een flinke storm van 7-8 Beaufort maar hier in Tarragona valt het mee. Daardoor blijven wel de korte broeken nog in de kast, maar zonder jas de stad in is heel comfortabel.

Levende Torens

Beeld van mensentoren
Beeld van mensentoren

Vol overgave trainen hele groepen mensen in het bouwen van levende torens die tijdens feesten een aantal keren per jaar opgebouwd worden. Ook is er een prachtig beeld van op de winkel boulevard te vinden.

vogels rusten uit
Vogels rusten uit
zonsondergang
Zonsondergang op zee 17 april 13

Vergelijkbare berichten