Scheveningen en bezoek!

Sobat Kras loopt Scheveningen aan: nostalgische gevoelens!Vrijdagmorgen besloten te kiezen voor een zeiltocht richting Scheveningen i.p.v in IJmuiden te blijven of de staande-mast-route door Haarlem te nemen. IJmuiden – Scheveningen is in tijd te overzien en met de stroom mee, een rif in het grootzeil en de genua uit, zeilden we in 4 uur met ruime wind de Jachtclub Scheveningen in. Noord 5 toenemend 6 ging prima die kant op.
Met de Meteo vooruitzichten van een retrograde depressie (lopend van Oost naar West i.p.v. andersom wat normaler is) die de Noordzee af zou zakken, was S. een leukere haven met meer winkels en mogelijkheden om de voorspelde N-NW 7 uit te liggen tot maandag of dinsdag.

Kijk hier voor één van onze weersinformatie bronnen.

Zaterdag de hele dag alle eet- en drinkvoorraad tevoorschijn gehaald en opnieuw ingedeeld achter de stuurboord bank en in de keuken. Nu was er ook een boo-t-schappenlijstje wat zinvol was. Straks nog een broodje en wat melk en we kunnen weer vooruit.

Ons eerste bezoek aan boord: Ingrid!Ook kregen we onze lieve vriendin Ingrid op bezoek. Lekker herinneringen ophalen, lekker uit eten en gezellig door kletsen met een fles witte wijn deden ons denken aan vroeger tijden, toen we nog één straat bij Jan en Ingrid vandaan woonden, 20 jaar geleden.

Inmiddels staat in de rechterkolom een aanmeld mogelijkheid. Als je je e-mailadres invult en op subscribe klikt, krijg je bij nieuwe berichten een update bericht in je mailbox, als het goed is maximaal één keer per week.

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Hoi Suzan en Hans,
    Weer een etape verder, nu in Scheveningen, goed te horen dat het al weer wat beter met de rib gaat!
    Jammer dat we elkaar niet meer hebben gezien in IJmuiden op voor ons de terugreis en voor jullie de heenreis. We zullen de avonturen van Sobat Kras en de crew via de blog volgen.

    Groetjes,
    Lizette en Jorrit

Reacties zijn gesloten.