Zon-onder-Houat

Redon Guerande en Kehinet

Huurauto goed gebruikt

Terug in La Roche Bernard maken we nog volop gebruik van de huurauto en bevoorraden we Sobat Kras bij de Carrefour.

La Roche Bernard  Navigatieplanning door Suzan

Redon Guerande en Kehinet worden bezocht

In Redon maken we de internet update in orde bij Orange en slenteren door deze leuke stad waar de Vilaine en het kanaal Brest-Nantes elkaar kruisen. Daardoor zijn er in het centrum allerlei oude sluisjes die nog met de hand bediend worden.

Redon

Guerande

’s Zondags maken we een trip naar Guerande een oude Middeleeuwse ommuurde stad, lunchen met een crepe met cider en gaan naar Kehinet voor de Fetes de Metais. Jammer dat het is gaan regenen.

Guerande-ommuurde-stad

Van Zoet naar Zout

Dinsdagmorgen maken we los om de eerste draaiing van de brug en sluis bij Arzal om 09.00 uur te halen. Het is weer een gekrioel van schepen, maar iedereen past erin. Dan varen we sluis uit van zoet naar zout en motoren de Vilaine weer af. Een heel ander gezicht met het hoge water en de ondergelopen platen dan op de heenweg. Het begint te miezeren en bij de monding hijsen we het grootzeil.

Vilaine Zoet naar Zout

Ankeren bij Houat

Met een mooie boog varen we richting Crouesty.
Na een windshift moeten we kruisen en besluiten we met een rustige nacht voor de boeg om bij het eiland Houat te gaan ankeren. De volgende dag varen we op de motor naar Crouesty waar we afgesproken hebben met de Pelikaan, zo’n 10 mijl Noord uit .

Visdiefje-Houat

Weerzien Pelikaan

’s Middags komt de Pelikaan aan en het weerzien is goed. We eten op de kant lekker een formule menu van oesters, krukels vooraf en mosselen en entrecote als hoofdgerecht, praten bij  en het lijkt of we elkaar gisteren nog gezien hebben i.p.v. twee maanden geleden in La Coruna.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hoi Sobat kras schippers is het nog wel uit te houden met al die ervaringen.Geweldig dat jullie dit doen, en ons op de hoogte houden van de reis.Wij gaan maar eens werken en kijken uit naar het volgende reisverslag vriendelijke groeten uit nieuwegein

Reacties zijn gesloten.