Papa Jorge happy hour

Vanuit Albufeira (woensdag, 12 oktober) varen we met zicht op de Robeyne die naar Porto Santo bij Madeira vertrekt, naar Portimao en laten daar het anker vallen. De volgende morgen informeren we bij ‘Lovely Rita’ naar de supermarkt. Onder het genot van een kop koffie krijgen we ook informatie over het wekelijkse happy hour voor Nederlanders bij Papa Jorge op vrijdag van vijf tot acht uur.

Daar gaan we dan maar kijken. We lopen er al drie keer wat schuchter langs, weinig mensen te zien. Als we besluiten op het terras een drankje te nemen, worden we direct door Dick en Tineke van de ‘Velvet’ aangesproken. “Komen jullie voor het happy hour? Jullie zien er als Nederlanders uit, dus kom er gezellig bij zitten.” En langzaamaan druppelt het vol met Nederlanders, Engelsen en Australiërs. Ook Louis en Karin, die ons de tip gaven, zijn erbij. Rond half elf rekenen we 12 Euro af en lopen we naar de boot, die inmiddels in de haven ligt.

’s Middags hebben we de zeilen van Sobat Kras afgehaald en de motorolie en keerkoppelingsolie ververst. Ook vinden we in de supermarkt koelvloeistof voor het koelwatersysteem van de motor en de leidingen naar de toiletten.

Van Frits en Marian van de ‘Argonaut’ krijgen we de volgende dag een portie moten Bonito die ze onderweg gevangen hebben. Heerlijk we genieten er de volgende dag volop van met gebakken aardappelen en salade. Volgend jaar toch zelf ook maar eens aandacht besteden aan die vislijnen onder het varen. Een lijn van meer dan 100 meter achter de boot met speciale lewers die je lokaal koopt en varen tussen de 30 en 50 meter diepte. Laten op die dieptes nou ook al die kreeftenpotten en visnetten staan, dus dat wordt opletten geblazen in 2012.

Vergelijkbare berichten