Op naar Norderney…

Ik lees net dat het in Parkhaven al de hele week NW6 is met witte schuimkoppen op het IJsselmeer. Ja en dat is natuurlijk ook waarom we nog in Nederland liggen. Gevorderd tot Delfzijl…………
Binnendoor van Harlingen naar Leeuwarden, Lunegat, Groningen met een extra dagje vanwege NW 7 in de Duitse Bocht en vandaag naar Delfzijl.

De grachten, kanalen en sloten zijn leuk om een keer te varen, van deze kant Noord-Nederland bekijken is een belevenis. Van prachtige kunstwerken tot en met oude aftandse sluisjes en bruggetjes. Draaibruggen, Ophaalbruggen, mooie bruggen en lelijke bruggen in alle soorten en maten.
Ook havenmeesters en brugwachters in het Noorden zijn altijd in voor een praatje, net zoals schippers van grote schepen die matrozen uit Tsjechië of andere landen hebben, die ze nauwelijks verstaan.

Morgen met laagwater Delfzijl uit, de Eems op richting Oostereems, dan onder Juist door over het Memmert WattFahrtWasser, mogelijk van half tij voor hoog water naar Norderney.

De bedoeling is dat we eind van de week in Denemarken zijn waar het mooie weer ons en jullie ook als ik het goed gezien heb, wacht………….
Groet Hans en Suzan
a/b Sobat Kras te DELFZIJL

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hoi Hans & Suzan,
    Wij hebben jullie een stuk gevolgd op de AIS-site. Het is leuk om ook jullie oplopers en tegenliggers te identificeren.
    Vanmorgen gezien dat Norderney bereikt is. Prima gedaan over het wantij! Wij zijn benieuwd naar jullie verslag.
    Goede reis,
    Simon&Ina

Reacties zijn gesloten.