Ooit gehoord van Byxelkrok of Neptuni Akrar??

Wij niet tot we noordelijk van Borgholm een haven zochten op Olland.
Byxelkrok dus….. een klein haventje met een zeer behulpzame havenmeester. De omgeving doet een beetje aan Terschelling denken maar dan zonder duinen. En een veerdienst die twee keer per dag een lading dagjesmensen uitstort. Op de aanlegplek van de veerboot worden als de haven vol is ook schepen neergelegd voor de nacht. Wel de volgende morgen voor 10.00 uur weer weg wezen want de veerboot komt er zo aan.

Over nachten gesproken, het wordt inderdaad niet donker op deze breedtegraad. We hebben een foto om 12 uur ’s nachts gemaakt om het te laten zien. Lange avonden en ’s morgens vroeg weer heel veel zonlicht.

1 km noordelijk van de haven zijn de velden van Neptunus, kilometers kalksteen lagen met fossiele afdrukken uit vroeger tijden. Ze schijnen terug te gaan tot in ieder geval de Vikingen.

Vandaag in Byxelkrok blijven liggen en een landdagje gedaan, d.w.z. wandelen en fietsen. Een prachtige fietstocht over de noordpunt van dit eiland.

Morgen varen we naar Vastervik en hopen daar weer op tijd te zijn en een kroeg te vinden die de voetbalfinale op tv laat zien. Duitsland – Uruguay horen we via internet op radio 1.

Hartelijke groet,
Hans en Suzan
a/b Sobat Kras

Byxelkrok Zweden

Via AIS zijn we volgens betrouwbare berichten weer te volgen via internet.

Vergelijkbare berichten