Onderweg naar Sobat Kras!

Met auto, trein, vliegtuig en wandelend onderweg naar Sobat Kras

Vandaag gaan we bepakt en bezakt weer onderweg naar Sobat Kras. Eerst met de auto naar het station, dan de trein naar Schiphol, vliegtuig naar Londen en vliegtuig naar Gibraltar.

Ruimbagage slepen we onderweg naar Sobat Kras

Wel weer met twee ruimbagage tassen volgepropt met opblaasbare stootwillen ( via African Cats), pilots van Imray van de Balearen, Griekenland e.d. en allerhande losse dingen die echt nog perse mee moeten. Maar inmiddels krijgen we ervaring met het inschatten, boeken en inpakken van de tassen.

Als we dinsdagmorgen landen, lopen we 10 minuten en zijn we bij de boot. Dan begint het poetsen en ruimen van voren af aan. Nu zijn we er thuis klaar mee maar aan boord gaan we gewoon verder.

Het weerbericht voorspelt nog wel wat nattigheid de eerste week maar daarna hopen we snel te kunnen gaan zeilen met als doel medio april in Barcelona aan te komen.

Afscheid

Het afscheid van onze familie en vrienden blijkt iedere keer weer bijzonder: een Indische maaltijd bij Beer en Madee met lieve buren, een door Rien en Leny klaargemaakte rijstmaaltijd met Jaco en Thijs en een heerlijke kaasfondue bij Ruud en Ineke zorgen ervoor dat we altijd graag weer thuis komen!

Maar voorlopig gaan we eerst ZEILEN aanslaan, boot poetsen, bevoorraden en La Linea – Gibraltar onveilig maken en zijn we straks echt onderweg naar Sobat Kras.

Verhalen en foto’s volgen

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Suzan,
  Volgens mijn gegevens ben jij vandaag, 7 maart, jarig.
  Indien correct: Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Maak er een fijne avond van samen met Hans!
  rbr

  1. Hoi Ronald,
   Bijna goed het was Hans zijn verjaardag! Met veel wind, regen en hoofdpijn hebben we het gevierd met een kop tomatensoep en vroeg naar bed! Volgende keer beter….

 2. Hans, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Heerlijk weer onderweg naar jullie mooie schip! Veel vaarplezier!

 3. Het laatste verslag gelezen, we vinden het fijn dat
  het eten lekker was, verder rustig hier.

Reacties zijn gesloten.