Waterhoos onderweg

Onderweg naar het Spaanse vasteland

Terug naar het Spaanse vasteland

Vuurtoren
Een van de vele vuurtorens.

Van Playa Es Trenc motorzeilen we naar Santa Ponsa, waar we een paar dagen blijven liggen om de Twins te helpen. Hans doet de service van de twee Volvo Penta motoren voor de tocht naar de Canaries, omdat Han nog steeds niet fit is. Ingrid vaart de zeilcatamaran naar Portimao waar de volgende gasten begin oktober opstappen. Han gaat even naar Nederland.

Santa Ponsa

In Santa Ponsa is het de hele week feest van de Christenen en de Moren. Daar krijgen we flink wat van mee, een mooie optocht, een leuke markt en een nacht met dj Chico Malo die er deze keer pas heel vroeg mee stopt.

Verjaardag

santa ponsa vuurwerk
Vuurwerk tijdens Suzan’s verjaardag

Op Suzan haar verjaardag borrelen we uitgebreid met Han en Ingrid en eten gamba’s met salade. Om 22 uur een afsluitend vuurwerk en de verjaardag is geslaagd.

Naar Ibiza

De volgende dag vertrekken we naar Ibiza, overnachten voor anker in Puerto San Miguel en varen de volgende dag naar San Antony. Daar komen we Edith en Renzo weer tegen. Zij zijn met de Equinox inmiddels in Cadiz of er voorbij.

Naar Denia

Denia San Antony plein
Denia San Antony plein

De volgende dag varen we ’s morgens met bijna geen wind weg, maar net voorbij de Bles eilandjes komt de noordoostenwind opzetten. In eerste instantie een heerlijke koers met weinig deining. Midden op de dag zet de wind door en bouwt de zee op. Niet erg comfortabel. We reven het grootzeil en zien later dat er een zeillat door de pocket steekt.

Waterhozen

Waterhoos onderweg
Waterhoos onderweg

Als we onderweg onder de onweersbuien uitvaren, zien we achter ons bij Formentera en naar het zuiden een flink aantal waterhozen ontstaan, een zeer indrukwekkend fenomeen dat gelukkig niet bij ons in de buurt komt. We bereiken het Spaanse vasteland zonder problemen.

Zeilmaker

Zeilmaker Tony Kitchen haalt ons grootzeil de volgende morgen op voor een grondige servicebeurt. Het grootzeil staat weer als nieuw!

Restaurant Republic en Melanie

Voorgerecht Republic
Vijf voorgerechtjes
Fruitsorbet
Fruitsorbet

Rita stuurt ons naar restaurant Republic om stagiaire Melanie de groeten te brengen.
We eten er het specialiteitenmenu bestaande uit een voorgerecht van kleine hapjes, à la Ron Blaauw, zalmtartaar, tonijnsushi, gamba’s, geitenkaasballetjes en rilletes op toast, al met al verrukkelijk!
Dan een frisse fruitsorbet en een gecombineerd hoofdgerecht van zwaardvis met entrecote en garnituur. Een heerlijke crème catalan toe en een drankje van het huis.
Melanie weet ondanks de drukte steeds aandacht aan ons te schenken en checkt of we het wel lekker vinden, niet te lang hoeven te wachten en brengt onze complimenten over aan Jelle de eigenaar, die vanavond in de keuken staat. Een TOP-avond en verlaat verjaardagsetentje voor Suzan.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Lieve Suzan & Hans,

    Felicitaties en hartelijke groeten vanuit Hazerswoude. Ook al reageer ik niet, ik lees het met aandacht en genoegen. In Hazerswou gaat het leven met volle vaart door. Fleur woont en studeert in Antwerpen. We verheugen ons op een gezellige avond met veel wederzijdse Spaanse verhalen. Liefs van Paul, Heleen en de meisjes

Reacties zijn gesloten.