Omvaren?

Onderweg vanuit Kalskrona naar het Oosten, dachten we vandaag een leuke route te gaan varen en eventueel als we een leuk plekje zouden vinden, te gaan ankeren…………. Dus wij de scheren door.
Er was wel een brug van 18 m. hoog waar we niet onderdoor konden, maar die andere brug die draaide volgens ons. Nou je raadt het al: een prachtige scheer met een vaste brug van 5,5 meter hoog die dus niet aangeroepen kon worden en niet draaide.

Toen hebben we de steven van Sobat Kras 180 graden gewend en van dezelfde route nog een keer genoten.
Geeindigd zijn we toen in een piepklein haventje net binnen de verdedigingswerken van Zweden uit de 17e eeuw. Aspö-Dorttningskor heet het hier. Een prachtig Castelet wat dus een oud vestingwerk is met een Donjon en prachtige ommuring.

Vanuit Ystad zijn we op 3 juli naar Simrishamn half gezeild en half op de motor gevaren, want er was geen wind meer. Maar de volgende dag is dat helemaal goed gekomen. We gingen met twijfels te laat weg en verwachtten 55 mijl op de motor naar Kalskrona te slingeren. Maar na een uurtje eerst een voorzeil uit, toen het tweede voorzeil daarna het grootzeil bij en vervolgens 60 graden schijnbare wind, een knoop of 12-13 gemiddeld en met 6,5 knoop snelheid, 50 mijl op de stuurboordkant gezeild.
Heerlijk, het zonnetje scheen en we kwamen rond 8 uur ’s avonds aan.

Voor de zeilers onder jullie nog even de volgende link Kortweer een prima site die als je even internetverbinding hebt, de mogelijkheid geeft om in 4 gebieden van Nederland tot en met Zweden een kort en krachtige weersverwachting op te halen.

Groet uit een zonnig Zweden
Hans en Suzan a/b Sobat Kras
Aspo

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Hoi Suzan en Hans,
  Hoe is het. Had al eerder een bericht gestuurd, ook per e-mail maar denk dat deze niet zijn aangekomen. Jullie mail naar mij is ook niet binnen gekomen.
  Als jullie het berichtje niet hebben ontvangen dan nogmaals gefeliciteerd met Ma en natuurlijk met jullie 25-jarig huwelijk.
  Heb de links overigens van Ma gekregen per mail.
  Leuk om te zien waar jullie varen en volgens mij hebben jullie schitterend weer.

  tot horens. Elice

Reacties zijn gesloten.