Naar Mallorca

Naar Mallorca en rond?

Van Ibiza naar Mallorca

Begin juni varen we naar de Cala Blanco – Ibiza om over te steken naar Mallorca. Na een onrustige nacht keren we al na 15 minuten om. Hoge zeegang en geen wind dat is niet leuk! De cala’s onderweg zijn het deze dag ook niet en we belanden weer in St. Antony. Gezellige borrel bij Pim op Linea met Sea Drive en Pelikaan.

Naar Mallorca
Mallorca in zicht

 

Naar Mallorca
Eigenwijze rubberboot

Nieuwe poging naar Mallorca

We ondernemen een nieuwe poging via de mooie cala Portinatx en varen zaterdags aan de zuidoostenwind weg. Verwachting: wind ruimt naar Zuid en neemt af van  15-20 naar 12-15 knopen in de middag. Plan: aan de wind varen en als de wind ruimt meedraaien tot Santa Ponsa bezeild is. Realiteit: maar nee hoor, onder invloed van het eiland Mallorca blijft de wind Zuid Oost en neemt toe naar eerst 20-25 en later zelfs even tegen de 30 knopen met vlagen. Niet leuk meer, we ruimen en koersen op Isla Dragonera aan.
Als de rubberboot die op een lange sleeplijn ligt, door de combinatie van veel wind en flinke zeegang tot twee keer toe op zijn kop onder water terecht komt, besluiten we door te varen naar Port de Soller.

naar Mallorca - Soller
Straatje Port de Soller

 

naar Mallorca - Soller
Port de Soller om de hoek

Port  de Soller

We roepen Pelikaan op die al die tijd ferm aan de wind gezeild heeft en na overleg komen ze ons ook naar Soller. Bij Isla Dragonera krijgen ze een vervelende valwind over zich heen, maar alles gaat goed. We arriveren zonder schade, beide schepen hebben heel gecontroleerd gezeild en de rubberboot is aan zijn derde leven begonnen en niet meer lek!

Jarig op Mallorca
Feest! Annemieke jarig.

Annemieke jarig

De volgende zondag is Annemieke jarig en na de verjaardagskoffie wordt Sobat Kras ontzout en binnen gepoetst. ’s Middags wassen in de lavanderia en de volgende morgen is alles weer droog. Annemieke nodigt ons uit voor het eten in een visrestaurant van een Soller visser. Niet goedkoop maar wel lekker, John Dory voor de mannen, Tarbot voor mij en Gamba’s voor Annemieke, smullen dus.

Historische tram
Historische tram

 

Historische trein naar Palma
Historische trein naar Palma

 

1e klas salon naar Soller
1e klas salon naar Soller

Omgeving Port de Soller – Mallorca

We liggen hier een hele week en wandelen, gaan met de historische tram en trein naar Palma en doen boodschappen, huishoudelijke en technische klusjes. Een kabelbreuk in de wifi-antenne wordt gesoldeerd en de windmeetset op de mast van de Pelikaan naar beneden gehaald, gangbaar gemaakt en er weer op gezet. Hans en Wim gaan naar de kapper als het overboord gevallen motorkoordje met vereende krachten weer is opgedoken. Als Svalin en Tartaan opduiken, borrelen we weer gezellig en kletsen de zeilverhalen van elkaar bij.

Masttop Pelikaan
Met vereende krachten

 

usb-kabel solderen
USB-kabel solderen

Voetballen kijken

Vrijdagavond kijken we met 6 Nederlandse en 1 Belgische crew voetbal in de Ierse pub. Wat spannend is dat, in eerste instantie. Het wordt laat voor ons doen maar ‘we’ hebben Spanje verslagen. Wat is het dan stil in Spanje…

Voetbal kijken
Voetbal kijken

West in plaats van Noord om

Omdat Annnemieke even een paar dagen naar huis vliegt, varen we terug richting Santa Ponsa met een lunchstop in de cala de ses Ortiges, prachtig midden in de natuur, en na een overnachting in de cala Blanca, arriveren we zondagmiddag in de regen na een beetje onweersactiviteit in de ochtend. Daar treffen we de Nederlandse invasie van de Balearen weer: Fortuna, Cloud Nine, Svalin, Tartaan, Twins en een ons nog niet bekende boot Puff the magic dragon, een Island Packet 40 met Dico en Yvonne aan boord.

Cala Blanca
Cala Blanca

 

Cinderella IV
Passant van de dag – Cinderella IV

 

Santa Ponsa Kruis
Kruis op havenhoofd

Sail4Fun Charter catamaran

Han en Ingrid van de Twins Sail4Fun Charter zijn er ook en we hebben een aantal fijne ontmoetingen met ze. Een gastvrij en gezellig stel, die hun chartergasten verwennen met ankeren in mooie cala’s, zwemmen en lekker chillen, borrelen en eten aan boord van hun Nautitech 44 catamaran.

Windmeetset eraf en erop
Windmeetset eraf en erop

Opnieuw voetbal in de kroeg

Weer kijken we voetbal nu Nederland-Australië en oh oh wat gaat het moeizaam. Uiteindelijk lukt het toch om van de aussies te winnen met 3-2 maar de spanning zat er bij het met Nederlanders gevulde terras goed in. Vanavond kijken we weer!

 

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Alles weer gelezen en bekeken erg mooi ,en vind het ook leuk om te volgen Maar we gaan voor een week of zes naar ons hutje in Frankrijk en daar hebben we geen internet Doei en goede vaart en tot over een week of zes zeven

  2. Zo te zien maken jullie een fantastische reis. Genieten wat een moiie omgeving.Nog veel zeilplezier.
    Groetjes Tertia

  3. goedenmiddag , heb je geprobeerd te bellen , waar zitten jullie ? , voor wat ik zie xzijn jullie via soller gekomen , dan liggen jullie waarschijnlijk nu in pollensa , laat mij wat weten of bel mij 662933828 , groetjes henk

Reacties zijn gesloten.