Mallorca noordwestkust
|

Naar Almerimar en 2014 plannen

Keuze winterhaven

Na uitgebreid onderzoek van de havens in Spanje en Italië besluiten we terug te varen naar Almerimar om Sobat Kras in de winter achter te laten. Tweede helft oktober zijn we weer in Nederland!

Almerimar haven

In Almerimar ligt Sobat Kras veilig voor de oosten- en westenwinden en kan hij in het voorjaar de kant op om het onderwaterschip te doen. Hier mag je zelf aan je schip werken en aan boord verblijven als die op de kant staat. Dat is niet overal geoorloofd en samen met het financiële aspect bepaalt dat mede onze keuze.

Pelikaan

Daarbij is de ‘Pelikaan’ met onze vrienden Wim en Annemieke en hondje Bella dit jaar uit Nederland vertrokken naar het zuiden en inmiddels ook bijna in Almerimar aangekomen voor de winter. Na het afscheid van de Robeijne in oktober 2011 hebben we geen ander schip getroffen waarmee het zo vanzelfsprekend en natuurlijk was om mee op te varen. In 2014 proberen we dat met de ‘Pelikaan’ en hun crew te evenaren. Het is fijn dat we Wim en Annemieke al een paar jaar goed kennen en dat beloofd een leuk en gezellig zeilseizoen te worden.

Middellandse Zee

Voorlopig is de Middellandse Zee zo goed bevallen dat we er nog meer van willen zien en zolang we onze moeders nog hebben, zeilen we Europa niet uit.
Dus wie weet waar we volgend jaar uitkomen….

Vergelijkbare berichten