zeester

Muros Camarinhas A Coruna

Motordagen: Muros Camarinhas A Coruna

9- 13 mei 2015 In drie dagen van Baiona via Muros en Camarinhas naar A Coruna. Vanaf Baiona motoren we twee hele dagen ongeveer Noord, eerst naar Muros en de dag erna naar Camarinhas.

Cies Faro Cabo Finistere

Langs Cies

De eerste dag mooi tussen de eilanden door, waar we in 2011 heerlijk voor anker lagen ( met vergunning die nog steeds geldig is en afgelopen voorjaar vernieuwd werd).

Muros

In Muros worden we hartelijk ontvangen in de nieuwe marina. Als we eten aan het klaarmaken zijn, komt de Aduanas, de douane langs. Scheepspapieren en paspoorten laten zien. Alles wordt netjes opgeschreven en we krijgen een gele doorslag die we kunnen laten zien als we weer controle krijgen.
Muros, nieuwe marina Goed beschut door pier haven camarinhas
Als we de volgende morgen Muros uitvaren worden we verrast door dolfijnen van een meter of 2,5-3 in lengte, altijd leuk! Vervelend is dat je ze nooit echt goed op camera vastgelegd krijgt. Maar hieronder een poging…

Camarinhas

In Camarinhas liggen we drie nachten en we vermaken ons prima. Wandelen, boodschappen, terrassen, heerlijke paella eten in de club nautico enz. Dan komt onze kans!
Prima paella in Club Nautico Terras Camarinhas Madonna voor kreeftenvangst

Zeilen naar A Coruna

Weer een herentocht: prachtige ruim invallende wind na de Cabo Vilan van een knoop of 16 en rond drie uur draaien we de Marina Real van A Coruna in. Er is volop plek en later in de week zijn we met een Australisch schip en de Pelikaan natuurlijk, de enigen in de haven.
Camarinhas praathuis zeester Camarinhas naar A Coruna

Aduanas

In Camarinhas en A Coruna krijgen we inderdaad weer de douane aan boord, maar het gele doorslagje werkt! We zijn ingeklaard en dat is voldoende voor de heren. Ze hoeven ons gele doorslagje uit Muros niet eens te zien.
Waterlijnen waterlijnen

Muros Camarinhas A Coruna

Met twee motordagen en één prachtige zeildag rondden we de kapen van de Noord-Westkust van Spanje van Baiona via Muros en Camarinhas naar A Coruna.

Vergelijkbare berichten