Mallorca met de auto en zeilend

Op Mallorca liggen Sobat Kras en Pelikaan diep in de baai van Santa Ponsa voor anker als we voor drie dagen een auto huren om op pad te gaan.

Mallorca met de auto
Noordkust

Noordkust Mallorca

Vanaf Santa Ponsa rijden we via Andraitx naar de Noordwestkust en komen via prachtige uitzichtspunten langs de lunchankerplek van een paar dagen eerder, de Ensenada de ses Hortigas. Wat leuk dit nu vanaf het land te zien!

Mallorca met de auto
Noordkust richting Oost

Valdemossa en Pollensa

In Valdemossa drinken we koffie en lopen gezellig rond. Mallorca met de auto via Deia en Soller langs de Puig Roig naar Pollença waar we een late lunch gebruiken bij de club op het plein.

Mallorca met de auto
Wachttoren is nu uitzichtpunt, mirador
Mallorca met de auto
Valdemossa
Mallorca met de auto
Port de Soller vanuit de bergen
Mallorca met de auto
Bergmeer in de buurt van Puig Roig

Formentor

Far de FormentorWe nemen de trap een stuk en gaan weer verder want ons doel is vandaag de Cap de Formentor. Een prachtig kronkelig weggetje leidt ons naar de vuurtoren. We stappen uit en maken mooie foto’s. Dan in een uur terug naar Santa Ponsa.

Mallorca met de auto
Uitzicht van Formentor zuidwaarts

Trap Pollensa
Wim en Annemieke

Formentor
Pollensa
Pollensa watervliegtuig

Zuidkant Mallorca

Dinsdagmorgen rijden we eerst naar de cala Portalls voor een koffie, vervolgens via Palma naar Llucmajor waar we lunchen op het mooie plein. De hele middag dreigt er onweer maar het blijft bijna droog. Dan op zoek naar de grotten van Ham, als we die eindelijk vinden houdt een entreeprijs van bijna 30 euro ons tegen. Via Portocristo, Felanitx en Campos weer terug naar Santa Ponsa.
Cala Portalls
Llucmajor dreigend onweer
Feestvierpoppen
Zonsondergang Santa Ponsa

Onweer

’s Avonds zien we het in de bergen in de verte lichten maar pas als ’s nachts de wind flink aantrekt is iedereen wakker om wacht te houden op zijn/haar schip. Gelukkig zwakt het weer af en kan Annemieke op tijd naar de kant en Wim haar naar het vliegveld brengt.

Palma watersportwinkel

We nemen de auto naar Palma om een nieuwe automatische breaker switch te kopen voor de waterpomp en fourageren voordat de auto tot op de laatste druppel leeggereden weer teruggaat naar de verhuurder. Gooi de sleutel maar in de achterbak en doe die dicht waar je de auto parkeert, zo gemakkelijk gaat dat!

Voetballen kijken

We kijken weer voetbal met een terras vol Nederlanders en we winnen ook de laatste groepswedstrijd!
Toilet in de kuip
Hoe krijgen we die slang los?

Toiletreparatie

Na een paar gezellige dagen is Annemieke weer terug met onze lijst met bestellingen uit Nederland.
De pompvoet voor het toilet willen we toch wel vervangen. Dan blijken de afvoerslangen flink dichtgeslibt te zijn. We halen alles los, maken het schoon en monteren direct nieuwe afdichtingen en o-ringen. Het toilet werkt weer vlekkeloos!
Alweer voetballen nu de 1/8e finale tegen Chili en we winnen weer! Nu wordt het leuk.
Cobb a.b. Sobat Kras
Cala Mondrago
Wandeling Mondrago

Portalls – Mondrago – Magraner – Font Salada

Uit Santa Ponsa zeilen we met een sukkelgangetje van net geen 3 knopen naar Cala Portalls. We liggen prima uit de swell die vanuit het Zuidwesten loopt. De volgende dag nog steeds vanwege de swell een flinke tocht, de baai van Palma over met een rif in het grootzeil en de genua uit om Punta ses Salines heen naar Cala Mondrago. Cala Magraner is de dag erop aan de beurt en ook vandaag een sukkelgangetje voor de wind op de genua. Het plan om al snel naar Menorca over te gaan steken ontstaat en dus de volgende dag naar de Noordpunt. Een aantal cala’s bekeken maar pas in de ruige verlaten Cala Font Salada liggen we aardig uit de wind en swell.
Cala Magraner;
Zonsondergang Cala Font Salada;

Menorca

De morgen erop steken we over naar Menorca en zeilen een heerlijke tocht naar Ciutadella.
Onderweg naar Menorca
Autotour Noordkust Mallorca
Autotour Noordkust Mallorca

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. goedenmorgen , ik dacht dat jullie al op menorca zaten , of schijnt het dat jullie weer zijn terug gekomen naar Mallorca , ik was de afgelopen dagen in schotland , , maar ben daar ook niet veel verder gekomen , vanwege het sterke pound , morgen vlieg ik al weer naar noord spanje , vigo , en volgende week ben ik waarschijnlijk de hele week tussen almerimar en girona , groetjes henk

  2. Mooi verslag en prachtige foto’s. Hans eet jij met de toiletpot voor je?

Reacties zijn gesloten.