La Rochelle en Raymarine support door Pochon

30 mei – 2 juni en 5-6 juni 2015

La Rochelle op zoek naar support

Na onze miezerige aankomst in La Rochelle nemen we een aankomstbiertje en maken schoon ship. ’s Middags langs de watersportwinkel Accastillage Diffusion met het Navionics – Raymarine kaart(plotter)probleem. Het is zaterdagmiddag dus kom maandagmiddag maar terug dan kunnen we Raymarine en/of Navionics support bellen.

112La-Rochelle

Raymarine bodemgesteldheid instelling

Maandagmiddag worden we doorgestuurd naar Pochon en de vriendelijke jongeman goochelt wat met de instellingen van de bodemgesteldheid en de kleuren en voila het probleem is opgelost. Wat een mazzel, we hadden eigenlijk al rekening gehouden met een nieuwe update… We kunnen weer verderop nu we de dieptes weer goed kunnen lezen op de kaartplotter in dit getijdengebied.

Raymarine-bodemgesteldheid-instelling

Caravalrade in La Rochelle centrum

We verkennen La Rochelle ’s zondags in de miezerregen maar komen in de grote Caravalade terecht, een carnavalsachtige optocht die voor de bewoners van LR een grote happening schijnt te zijn. Na een half uur hebben we het wel gezien, we wandelen de Cours des Dames af en bekijken de torens. Dan zoeken we een terras, eten een wafel en crepe en nemen de laatste Bus de Mer terug naar de haven.

 

101La-Rochelle 102La-Rochelle

Port de Plaisance les Minimes La Rochelle

Port de Plaisance les Minimes is geen goedkope haven maar geeft de derde nacht gratis. Als we een paar dagen later terugkomen is dat niet meer geldig, alleen als er minimaal 10 dagen tussen zitten, en blijven we dus één nacht in plaats van drie. De haven heeft recent een nieuw stuk in gebruik genomen waardoor er nu 5000 ligplaatsen zijn, waarschijnlijk de grootste haven van Europa…..

La Rochelle zicht op nieuwe havendeel Minimes La Rochelle voetgangersbrug bij nieuwe haven

Fietsen lenen van de haven

Maandagmiddag lenen we de Yelo fietsen van de haven en maken een tocht langs de kust en terug via La Rochelle om de Orangeshop te vinden voor een internetkaartje. Dat lukt ook weer.

 

104La-Rochelle 107La-Rochelle

La Rochelle zicht op de stad

Stadwandeling La Rochelle

We wandelen nog een keer naar de stad, nu met beter weer, dwalen door de oude stad waar we een goede indruk opdoen van de historie en de bijzondere situatie van La Rochelle  in vroeger eeuwen in Frankrijk, als protestants bolwerk in een katholiek Frankrijk.

108La-Rochelle 109La-Rochelle

 

 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Jullie amuseren je goed zo te zien in sailorsparadise La Rochelle. Wij zitten nog in Sciacca op Sicilie met wind 6.,7 tegen voor Sardinie. Steken maandag 200 mijl over naar Villasemius, sardinie. Als de wind draait en afneemt. Siracusa was fantastisch maar Racusa waar jullie zouden overwinteren heeft goede haven ,maar is duur kaal groot en ongezellig,geen aanrader. Sicilie is wel heel leuk,veel cultuur en heerlijk eten. Stuur volgende week wel een mailtje uit Sardinie. Groetjes en veel plezier, Dick en Jeanne.

    1. Goede reis Dick en Jeanne,
      Hoe is het met het Jeanne’s hand? Is het het schippersbotje soms? Dat had Hans in 2012 ook maar was toen gelukkig met zes weken genezen…
      Veilige vaart naar Sardinië!

  2. Mooi verslag, met interesse gelezen. Jullie zien toch wel heel veel, ook nu op de terugweg naar Nederland. Blijf lekker genieten. Ma xxxx

Reacties zijn gesloten.