La Coruna en Ria Camarinhas

Het gemeentehuis op het plaza Mia Marita is 's avonds prachtig verlicht.Eenmaal in La Coruna hebben we de omgeving verkend en boodschappen gehaald. Wat een leuke oude stad met kleine straatjes en kroegjes, terrasje en restaurantjes. Het plein van Mia Marita is een juweel, zeker ’s avonds als de lichten en schijnwerpers aan zijn. Ook het straatje waar heel La Coruna op zaterdagavond op zoek schijnt te zijn naar de lekkerste visschotels is zeer sfeervol. Wij eten daar om 21.30 en nadat we klaar zijn, is de straat nog voller dan ervoor.

 

En Hans doet ook gewoon mee aan het kruikje wijn drinken.Ongelofelijk een echte manier van leven…..

Ook maken we een prachtige wandeling over de punt van La Coruna, waar de menhirs staan en de toren van Hercules, het bekende richtpunt als je aan komt varen. Er is hier een mooi park van gemaakt waar oude stenen met moderne vogelkijkhuisjes zijn gecombineerd. Langs de andere kant over de Pareo Maritime (wandelboulevard en rondweg) verder en als we halfrond zijn, midden door de stad terug.

 

Rechtsachter is de jachthaven Marina Coruna,

Zondag regent het en blijven we veel aan boord om te lezen, internetten en skypen met familie en vrienden.

Maandag tanken we om 09.00 uur diesel en vertrekken naar de Ria Camarinhas. Het weer is ok, de wind achterlijk en niet hard dus varen we onze eigen wind dood. Dus ja de motor bij. 12 mijl voor C. kunnen we opdraaien en nog een heerlijk stuk zeilen zo de Ria in. Daar blijven we een dagje liggen om Raoul die op de Cherokee met gasten vaart, van Marokko naar Nederland, te ontmoeten. Maar goed ook want Suzan is flink verkouden en slaapt al bijna de hele dag. Zo nog even boodschappen doen en morgen richting Ria Muros.
De Robeyne is ons vooruit gesneld en ligt al in de Ria Muros, het zou leuk zijn de mannen weer te zien. Tot nu toe is het steeds heel gezellig met René, Beer en Coen.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. He Suzanne en Hans,
  deze mail had ik -dacht ik- naar jullie gestuurd maar dat was dus naar mezelf hahaha… inmiddels zijn jullie weer een heel stuk verder! Topklasse en jullie hebben het erg naar jullie zin merk ik. Wij gaan morgen 3 weken zeilen. We komen alleen niet verder dan “RundumHause” maar dat is toch ook erg leuk….

  Eindelijk over de grens!
  He Suzanne en Hans, Dus eindelijk goed op weg! Fijn voor jullie. Doe voorzichtig en geniet van de reis. Jullie huis staat er nog en de lampjes gaan iedere dag branden. Lijkt net of jullie er nog zijn. We houden het goed in de gaten 🙂 Groeten en dikke knuffel Ben.

 2. Hoi Suzan en Hans,
  Wat heerlijk dat jullie zo’n lekkere reis hebben en super dat DE Golf oversteek zo soepel is verlopen. Verder sluit ik me geheel aan bij Marijke, die ik af/toe op de dijk tegenkom met hondjes uitlaten en dan hebben we het “er” uiteraard ook over, jullie beider trips. Wij hebben vorige week ons logeerpupje teruggebracht naar haar baasje. Ze mocht gelijk achter de schapen haar ding doen en was ook gelijk in haar element. Dus met haar komt het wel weer goed, ook al zal ze behoorlijk moeten wennen om niet meer af/toe op een waterbed te mogen kruipen! Toch is het nu wel een stuk stiller in huis met die clown weg en ook Dileas mist haar best, want er werd heel wat afgespeeld. Maar ja, life goes on!!!
  GOEDE VAART verder weer en tot de volgende keer! Lieve groet, Marion

 3. Jullie maken me jaloers met die verhalen; vooral Voor de stadsbezoekjes zou ik er wel bij willen zijn.
  En dan die laatste zin…………..
  Suzan, snel opknappen want daar is je reis voor te leuk voor!!!
  Liefs
  Marijke .

Reacties zijn gesloten.