Havens betalen met bankpas

EPPA havens in Spanje

Havengeld betaald of niet? Na een eerder verhaal van de West Wind worden we in Caleta de Velez nu zelf geconfronteerd met het zogenaamde feit dat we de haven van Garrucha waar we eerder twee nachten lagen, niet betaald zouden hebben. Dat is uiteraard niet het geval. Gelukkig is de kwitantie van de betaling in ons bezit en direct getoond. Probleem uit de wereld geholpen!

Een gewaarschuwd mens…

Omdat we zoiets ook van de Svalin gehoord hadden, betalen we altijd alle havens met de bankpas zodat je kunt bewijzen dat er betaald is, ook achteraf en na lange tijd!

Domme marinero..?

In Garrucha kwamen we na kantoortijd aan en de marinero, waarvan we nog lachend zeiden dat hij waarschijnlijk pas op latere leeftijd schrijven had geleerd, kon waarschijnlijk uitstekend rekenen.

Nee, nee de bankpasautomaat was in een ander kantoor en we konden alleen maar met kasgeld betalen. Hij zal wellicht gedacht hebben dat een kasbetaling voor twee nachten genoeg oplevert om in ‘eigen zak’ te steken en dat Sobat Kras het bonnetje niet zou bewaren?

Aan de ketting

Inmiddels begrijpen we dat Mazagon en Garrucha er in deze streken om bekend staan dit weleens te proberen. De betaling wordt niet geboekt en in de volgende haven kun je als je geen bonnetje of afschrift kunt tonen nog een keer betalen, anders ga je aan de ketting. Dus altijd de havens betalen met de bankpas!

Vergelijkbare berichten