Gibraltar – Sevilla

Gibraltar – Sevilla

Als Beer en Madee naar Sevilla gaan, komen ze toch in de buurt van Gibraltar. We sms-en en mailen en zien elkaar vrijdagmiddag 26 oktober. De camper mag op het terrein van de haven staan. Prima. Samen bezoeken we Gibraltar en de apenrots. Sevilla doen wij onderweg naar Nederland later.

Gibraltar

We bezoeken Main Street in Gibraltar en gaan tapas eten in Spanje. Als we om half acht een tapas restaurant in willen lopen, gaan ze pas om acht uur open. Dan eerst een drankje en later aan de heerlijke tapas. Beer en Madee dank voor de heerlijke tapas.

Apenrots

Zaterdag gaan we met de fietsen naar Gibraltar en nemen de kabelbaan naar boven. Hiervandaan lopen we de apenrots af naar beneden en bezoeken onderweg de St. Michael’s Cave, natuurlijke grotten en de gegraven tunnels uit de grote bezetting. Meer dan 60 km gegraven tunnels in de Noordkant van de rots, begonnen in de 17e eeuw maar ook in de 2e wereldoorlog nog uitgebreid om een heel regiment voor een jaar onafhankelijk van alles en iedereen, te kunnen herbergen. Indrukwekkend.

Onderweg lopen overal berberapen die helemaal op de top zo brutaal zijn dat als iemand zijn tas opendoet om iets te pakken, de apen er zo iets uit grissen op zoek naar eten. Halverwege bij de Ape’s Den krijgt Beer een paar apennootjes oftewel dop pinda’s van een meneer met als gevolg een aap op zijn hoofd en twee anderen die de pinda’s proberen te bemachtigen. Moedig hoor…

Als wij in het vervolg apen en beren op de weg zien, hoeven we maar aan dit plaatje te denken om alles weer in perspectief te zetten.

Na nog een zondagse wandeling en een lunch vertrekken Beer en Madee weer richting Marbella. Heerlijke dagen met fijne mensen! En gelukkig dat die dagen net even droog en redelijk zonnig waren. Ervoor en erna heeft het geregeld de hele dag geregend.

Door de lagedrukgebieden bij de Azoren liggen er veel zeilers al drie weken te wachten om naar de Canarische eilanden te kunnen varen. Zoals het er nu uitziet gaan ze morgen los.

Van Gibraltar naar Sevilla

Inmiddels zijn we met de bus vanuit La Linea / Gibraltar naar Sevilla gereden waar het bij aankomst uit de hemel stortregende. Dus wij in de regen Sevilla in. Ook vandaag regende het nog regelmatig, morgen is het beter voorspeld, we zullen zien.

Sevilla is en blijft een prachtige stad, zelfs met regen genieten we er volop van. Nu even de benen omhoog en straks de stad in om een leuk restaurant te zoeken. Dinsdagmorgen vliegen we naar Nederland. Tot dan………

Vergelijkbare berichten