Gezeild…!?

Donderdag, 19 juli is het zover. We halen het anker op en motoren langzaam met hoog water de Alvor rivier af naar zee. Daar hebben we de wind op 120 graden richting Portimao, waar we Sobat Kras naar toe willen varen.

Het is mooi weer, we hebben de tijd en het is niet ver, wel 5 mijl, dus rollen we de genua uit. Met een knoopje of 3,5 – 4 sukkelen we naar onze bestemming.

Aangekomen ligt er een grote Halberg dicht op de 5 meterlijn, dus daar moeten we ook kunnen liggen. We zoeken een plekje en de tweede ankerpoging lukt prima, ver uit de vaarroute, dicht bij het strandje en goed beschut. Af en toe wat golven van langsvarende vissersboten, maar dat is eigenlijk wel lekker schommelen.

Na een rustige vrijdag varen we met ‘Krasje’ onze rubberboot naar de Marina de Portimao, maken de rubberboot vast aan de afmeersteiger en lopen naar het strand.

‘Pfff wat warm is het eigenlijk als je niet op het water zit’. Na een vers geperst sinaasappelsapje en een brioche broodje, wagen we ons op het terras van ‘Papa Jorge’ voor het happy hour van de Dutch sailors; niemand te zien. Dan nemen we zelf maar een biertje.

Later komen er toch nog twee stellen, Wies en Frans van de HR35 uit Andijk en Francis en Hans van de ‘Wet Gadget’ een Oceanis 50, opdagen en na een drankje eten we met zijn zessen  hamburgers met friet. Gezellige nieuwe mensen met nieuwe verhalen. Leuk.

Als we terugkomen bij ons ‘Krasje’ weten we niet wat we zien: het bootje ligt hoog en droog op een paar trossen onder de brug die het ponton vasthouden met de kant. Kom je in donker bij een steiger om terug te varen. Moet je eerst bedenken hoe je het bootje weer in het water krijgt. Suf van ons om deze keer niet met het afgaande tij rekening te houden.

Allebei springen we op het zandstrandje onder de brug en gelukkig kunnen we het bootje gemakkelijk met zijn tweeën over de lijnen heen tillen en weer via het strandje in het water leggen. Zo zijn er altijd verrassingen, maar dat maakt het vaarleven leuk.

Hier nog de link naar de Nijlbaars die we eerder kochten en heerlijk opsmikkelden met een marinade van limoensap en knoflookpeper in de pan met weinig olie gebakken. Salade erbij en klaar.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Hoi Suzan en Hans. Heerlijk zo rustig varen en opstakels tegen komen. Zoals jullie met de rubberboot. Maar het is met het mooie weer elke dag genieten. Veel vaar plezier. Lieve groet Jan en Ingrid

  2. Heerlijk zeg :genieten in Portugal!!!! Hier in Parkhaven gelukkig ook een paar prachtige dagen achter de rug!!! Volgens mij hebben René en Beer dat mooie weer meegenomen naar onze haven!!! Hun thuiskomst was echt gezellig en druk en lekker. Mooie verhalen, die klopten met het logboek. Wij wensen jullie een heerlijke tijd toe met veel leuke verrassingen!! Sportlieve groet Johan en Henriëtte

  3. Hoi Suzan en Hans,
    het klinkt allemaal goed wat jullie doen.
    Houden zo, veel vaarplezier.
    Hier alles oke.

Reacties zijn gesloten.