Friese Oostkust en Noord/Oostenwind………

Het is dinsdag (14 juni) en we liggen sinds gisteren in Hindelopen.

Na vertrek donderdag zijn we met regen richting Urk gevaren en daar een dagje blijven liggen om bij te komen van alle vertrekstress…..

En om eerlijk te zijn van de wijn van de avond ervoor die we in rest. De Zeebodem en aan boord genuttigd hebben.

Zaterdag hebben we aan de wind in vijf slagen naar Stavoren gezeild, totaal 34,5 mijl van Urk naar Staveren.

Dit was een goed leer zeilen momentum aangezien we pas halverwege bij windkracht 5 naar 6 begonnen te reven. En uiteindelijk pas lekker liepen toen ook het voorzeil een stuk gereefd werd. Sobat Kras kreeg er zin in en de 8 knopen werden diverse malen gehaald.

’s Avonds met collega Lizette van African Cats en haar man Jorrit gezellig gegeten.

Zondag gedobberd en eens goed gekeken hoe alle lijnen van de zeilen precies lopen en in welke volgorde zeilen hijsen, reven en inrollen het handigste gaat. Daarna richting Makkum, gewandeld en met Oscar, een collega van Hans, Jacqueline en dochter Sydney (4 jaar) een hapje gegeten. Hun vakantie begon en ze zijn maandag naar Vlieland gevaren.

Wij zijn voor de wind op het voorzeil met 2 knopen snelheid naar Hindelopen gevaren om daar wat zaken na te vragen bij Jachthaven Hindelopen, die ons schip eerder in onderhoud hebben gehad. De eerder uitgevoerde seatrial gaf een deviatie van 17 graden op, dit was absoluut teveel dus nog een keer geprobeerd en nu kwamen we op 3 graden uit. Dat levert correctere waarden op.

De monteur van JH Hindelopen heeft ook ons fluxgate kompas nog gevonden in het keukenkastje achter de vuilnisbak, dus dat kan met allerlei ijzeren voorwerpen de reden geweest zijn van de te hoge deviatie.

Plan voor morgen is om richting Harlingen te varen.

Groetjes Hans en Suzan
a/b Sobat Kras

Vergelijkbare berichten