Fietsen door Kopenhagen

Kopenhagen is een hele compacte stad maar net te groot om alles lopend te zien in anderhalve dag. Dus deze qua sfeer op Amsterdam lijkende stad, hebben we een hele dag doorgefietst.

’s Morgens langs de Nyehavn en de cruiseschepenkade met nieuwe grote hotels en aanlegsteigers voor grote schepen op zoek naar de kleine zeemeermin. Die wilde Suzan nu wel eens in het echt zien. Hans zijn vader had al gewaarschuwd maar ze geloofde er niets van: “De kleine zeemeermin is voor de wereldtentoonstelling tijdelijk uitgeleend aan Shanghai”, waren zijn letterlijike woorden. en inderdaad geen kleine zeemeermin maar een digitaal bord met live beelden uit Shanghai, een teleurstelling dus……….., maar we kunnen niet zeggen dat we het niet wisten……

Terugfietsend naar de stad door de oude vesting met een zeer bekend kerkje en garnizoensgebouwen. Daarna de parken doorgelopen met en zonder fiets aan de hand, want in de botanische tuim komt er als een duiveltje uit een doosje een wachter op je af om een reprimande te geven als je het toch waagt met je fiets aan de hand de poort binnen te lopen.
Eindelijk Smörrebrod gegeten na al die weken dat Hans het erover had. Smörrebrod met viscakejes, kappers en bearnaisesaus, best lekker. Aansluitend hebben we het Danish Design Centre bezocht en er leuke ideeën opgedaan. Tot onze verrassing bleek een prachtige kan, die we gekocht hebben ook een Danish Design ontwerp te zijn.

Op de terugweg richting Christianshavn waar SB lag zijn we omgereden om Kristiana te zoeken, nou daar kun je niet omheen. Alhoewel de krakers er inmiddels weg zijn, is het een compleet autovrije, alternatieve wijk waar allerlei bedrijfjes, handeltjes en kunstenaarachtige types wonen, werken en leven. Een zeer aparte ervaring om doorheen te fietsen op onze super de luxe vouwfietsjes. Aansluitend op de boot even een tukje gedaan, vermoeiend hoor al dat fietsen………

Toen op weg naar Tivoli omdat Hans daar goede herinneringen aan had uit zijn diensttijd. Nee hoe lang dat geleden is, moet je hem zelf maar vragen. Een hele grote kermis à la de Efteling maar dan gebaseerd op H.C. Andersen en gelegen midden in het centrum van Kopenhagen. We fietsten verder om ergens te gaan eten en bleken in de oudste kroeg (apotheek in de 17e eeuw) van Kopenhagen terecht gekomen te zijn, waar we heerlijke steaks aten. Moe maar voldaan fietsten we nog via de Nyehavn om naar de overkant en kwamen langs een digitaal postcard snapshot apparaat van 12 x 4 meter en daar namen we een snapshot foto van de fietsen met Hans en Suzan in Kopenhagen bij nacht.

De rest van de week volgt in een ander blog.
Groetjes Hans en Suzan
a/b Sobat Kras – Dyvig eiland Als Denemarken.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. It was nice to meet you at Bornholm. We had a fantastic saling back to Stockholm. And we hope you will have a nice and safe sailing back to Holland.
    Best regards from Anders & Renee (Shela)

Reacties zijn gesloten.