Enkhuizen-Medemblik-Stavoren
|

Enkhuizen-Medemblik-Stavoren

De eerste week van onze uitgestelde vakantie, zeilen we op zondag 23  juli eerst naar Enkhuizen. Na een paar dagen bijkomen in twee slagen naar Medemblik en de dag erop voor de wind naar Stavoren.

Enkhuizen

In Enkhuizen krijgen we gezellig bezoek en gaan we zelf op bezoek in het Zuiderzee Buitenmuseum. Het is meer dan 20 jaar geleden dat we hier met Dasja en Per waren en we zijn blij verrast hoe leuk het is het Buitenmuseum te bekijken. Je mag netten breien, vragen stellen aan de vele vrijwilligers die prachtige oude ambachten laten zien en lekker ronddwalen. Een prima middag om nog eens te herhalen want we hebben nog maar een deel gezien.

Medemblik

Als we woensdag, 26 juli met windkracht 2-3 Bft aan de wind tot onder Vrouwenzand zeilen, komen we de ‘SalenTijn’ met Beer en Madee tegen. We ruimen naar ze toe, maken een praatje en gijpen van ze af. Nu staan mooi de zeilen over bakboord en maken we de volgende slag. Onder het Kreupeleiland valt de wind helemaal weg, dus motoren we verder naar Medemblik.

Daar wandelen we naar het Regattacentrum waar de RS Feva wereldkampioenschappen gehouden worden. Mooi kleurige zeiltjes op de horizon. Als we de volgende dag weer verder gaan, vertrekt tegelijkertijd de Bruine Vloot en wanen we ons in vroeger tijden.

Stavoren

Stavoren

We hijsen het grootzeil over stuurboord en varen voor de wind in een ruk naar Stavoren. Daar liggen we een aantal dagen i.v.m. bezoek uit de Randstad en steeds veel wind. Ondertussen doen we Sneek aan met de stoptrein en daar bewonderen we de Waterpoort en Watertoren.

Sneek

Sneek per trein

Met Paul en Heleen die door een stroomstoring pas na zes uur reizen in Stavoren arriveerden, bezoeken we de volgende dag Sneek. Het is er al gezellig en de voorbereidingen voor de Sneekweek zijn in volle gang. We nemen afscheid op het station van Sneek en treinen zelf weer terug naar Stavoren.

23-31 juli 2017

Vergelijkbare berichten