Dolfijnen, tapas, feest en trein

Van Culatra varen we naar Ayamonte. De laatste dag op zee voor Wim en Annemieke dus ook voor dolfijnen en dat weten we. Eenmaal de fish farms voorbij ter hoogte van Tavira komt er van bakboord schuin voor de Sobat Kras een school dolfijnen aan die pal voor ons langs zwemmen naar het Zuidwesten. Tientallen cruisen voor ons langs, een grote groep met een aantal moeders met jonge dolfijnen ernaast. Super. In de haast wordt er wel gefotografeerd en gefilmd maar het blijft moeilijk om deze prachtige dieren goed in beeld te krijgen. Pffff belofte ingelost………

In Ayamonte gaan we de stad in en eten gezellig tapas met een glas sangria erbij. Minpuntje: het wemelt van de muggen en Wim en Suzan worden lek gestoken.

Vrijdagmorgen varen we met de stroom mee de Guadiana op naar Alcoutim. We ankeren iets verder van het dorpje af omdat er drie dagen feest is. ’s Avonds lokale dans en muziek op het pleintje. Vanaf 11 uur een band aan de rivierkant en van 4 – 8 ’s morgens een DJ. De eerste nacht slapen we na een ‘Prato do dia’ in de Riverside Bar en ontmoeting met veel zeilers, uitstekend. De tweede nacht iets minder van het gebonk van de bassen over de rivier.

Zaterdag lopen we door Alcoutim en Sanlucar en zitten in de schaduw op een terrasje aan de rivier. Zwemmen, lezen, siesta en lekker eten aan boord. ’s Avonds nog naar het feest maar niet te lang morgen vroeg dag voor het tij.

Als we zondagmorgen om 7 uur vertrekken is de muziek nog niet opgehouden. In drie en half uur zijn we in Vila Real de Santo Antonio en gaan op zoek naar het station. Na een wandeling door de stad en een heerlijke afscheidslunch, Sardines en salade, brengen we Wim en Annemieke naar de trein. Om 16.07 vertrekt de trein naar Faro waarvandaan ze de volgende dag terugvliegen naar Nederland.

Sobat Kras ligt nog wat langer in Vila Real en we poetsen, wassen en doen boodschappen. Wat een fijne en gezellige dagen hebben we met Wim en Annemieke doorgebracht. Voor herhaling vatbaar…

 

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Hi Hans en Suzan, zo te zien genieten jullie nog steeds van elkaar en het mooie weer. Goed zo want hier is het herfstachtige met regen wind en alles wat er bij hoort. Dan is het verlangen naar mooi weer heel groot. Maar ja ik mag niet klagen want ik heb afgelopen jaar ook genoeg gehad.
  Geniet nog maar want nu wordt het alleen nog maar aangenamer. Tot hoors
  Liefs marijke

 2. Gisteren terug met de camper weer in Parkhaven, voor onze oprit stond de camper van Madee en Beer klaar voor vertrek…….. eer reislustig straatje. Campers komen en gaan. Zeilschepen doen zoals jullie weten het zelfde!! Nog net op tijd dus om Madee en Beer uit te zwaaien en hun een goede reis te wensen op weg naar jullie!!!! (natuurlijk doen ze straks jullie van ons de groetjes).
  Jullie maken een heerlijke tijd door ,zo te lezen! Geniet ervan … en dan die dolfijnen… echt schitterend!! liefs van ons Johan en Henriette

 3. Ik ben jaloers op jullie, zulke mooie verhalen.
  Maar helaas!
  De reactie van Bas van de Lek gelezen, leuk.
  Leny

Reacties zijn gesloten.