|

Zeester, zeilen en dolfijnen in beeld

Dolfijnen in beeld brengen is een moeilijke zaak omdat de vertraging van je camera en je eigen reactiesnelheid een goede foto of goed fimpje lastig maken. De dolfijnen zijn altijd in beweging en blijven niet poseren voor de camera. Hieronder twee pogingen om ze toch op bewegend beeld vast te leggen.

Pelikaan met dolfijnen in beeld

Het eerst filmpje van dolfijnen in beeld schoten we ’s morgens rond half negen terrwijl we vanuit de marina de Muros de Ria uitvaren richting het Noorden in mei 2015.

Zeilende Sobat Kras

Tussendoor maakten we een filmpje van de zeilende Sobat kras onderweg van La Coruna naar Viveiro, scherp aan de wind zeilend maar helaas de verkeerde richting uit zodat we later op de dag motorzeilend verder zijn gegaan. Op de pagina Zeilen Spaanse Noordkust die deze tocht beschrijft, lees je hier meer over.

Zwemmende Zeester

Eerder zagen we een zwemmende zeester en omdat die niet zo snel gaat, konden we daarvan een aardig fimpje maken, maar vergeleken bij dolfijnen in beeld brengen was dit een makkie…..

Dolfijnen in beeld in de Golf van Biskaje

Dan is er tijdens de oversteek van de Golf van Biskaje even meer tijd om de bij de boeg zwemmende dolfijnen in beeld te brengen. Eerder kwamen er kleine dolfijnen springend door het water langs, maar deze bleven niet bij ons hangen. Maar later op de dag krijgen we deze 2,5 tot 3 meter grote dolfijnen gedurende enkele minuten cadeau en maakten we dit filmpje. Resultaat laat zien dat het dolfijnen zijn, hoe snel en wendbaar ze zijn, maar ook dat het een lastige klus blijft het goed in de lens te krijgen….

Zeezoogdieren link

Vergelijkbare berichten