Dolfijnen in de Alboran Zee

Dolfijnen onderweg – 27 maart 2013

Suzan vraagt of we de walvissen die regelmatig in het voorjaar in de Straat van Gibraltar gesignaleerd worden nu ook te zien krijgen. Walvissen zien we niet maar wel dolfijnen.

Ineens als we lekker ruime wind zeilen en een snelheid boven de 6 knopen maken, komen wel de eerste dolfijnen langs in de Alboran Zee. Het is altijd weer een belevenis om dolfijnen om de boot te hebben. Ze komen overal vandaan en schieten naar de boeg om weer zijwaarts af te buigen  en weer terug te komen. Een heerlijk schouwspel en onze dag is wat er verder ook gebeurt, super goed.

Weer dolfijnen

Tijdens de zeiltocht komen we er achter dat de Alboran zee flink diep is, sommige stukken zo’n vijf – tot zeshonderd meter, en we denken dat er daarom veel dolfijnen voorkomen. Het lijkt alsof ze willen spelen met de boot die door het water klieft, zich opricht en weer in de golven duikt. Omdat we een flinke snelheid van inmiddels ruim 8 knopen maken, zien we ze wel zwemmen, wenden en keren, maar niet springen.

Ook dolfijnen in de nacht

Tijdens de wacht als het donker is en Sobat Kras goede voortgang maakt, kijk je regelmatig om je heen en je denkt te dromen. Donkere schaduwen schieten door het water en zwemmen naar de boeg van Sobat Kras. Het lijken brekende golftoppen te zijn. Even later realiseer je je dat het dolfijnen zijn, die ook ’s nachts meezwemmen …..  Al met al een geweldige ervaring.

Alboran Zee Dolfijnen

Er zwemmen veel dolfijnen in dit diepe gedeelte van de Middellandse Zee en elke ontmoeting verbazen we ons weer over deze prachtige zoogdieren die blij lijken ons te zien en een stukje van hun zwemtocht met ons delen. Een blij gevoel blijft iedere keer bij ons achter als we dolfijnen ontmoeten. We hopen dit vaak mee te gaan maken.

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten