De nouveau: Camaret s./Mer

Camaret s./Mer roept herinneringen bij ons op aan de zomer van 2007 toen we met de African Love, een catamaran van African Cats tot hier gekomen zijn en afgelost werden door Gideon, Elske en hun crew. We liggen aan dezelfde steiger, hebben onze boodschappen binnen en zijn klaar om morgen de Golf van Biskaje te gaan oversteken richting de Spaanse Rias.

Afgelopen donderdag zijn we met een verwachte Westenwind Lezardrieux uitgezeild. Met een paar grote slagen aan de wind hebben we geprobeerd de punt van Bretagne te bereiken. Helaas was er ’s avonds om een uur of acht nog zo weinig wind dat we door de stroming flink terug zouden worden gezet de kant op waar we vandaan kwamen. Dus de motor bij en de koers i.p.v. 180 graden Zuid naar 232 graden richting de kardinale betonning boven L’Aberwrac’h. We kwamen ’s morgens om een uur of drie in de buurt en toen zijn we op de lichtenlijn en m.b.v. de kaartplotter de rivier opgevaren. Gideon bedankt, dat je ons hebt leren vertrouwen op de instrumenten die beschikbaar zijn aan boord! Voor de haven hebben we een meerboei opgepakt. Na een aankomstbiertje zijn we van half vijf tot half negen gaan slapen voor een tijstop.

Om half tien vrijdagmorgen was Sobat Kras weer onderweg richting Camaret, waar ze aan het einde van de middag aankwam. De Robeyne lag er nog en gaat net als wij morgen richting Noord-Spanje. In Camaret hebben we een wandeling over de punt gemaakt met prachtig uitzicht over zee en de baai naar drie kanten.

Inmiddels is het maandagavond en zien de weersvoorspellingen voor de komende dagen er zo goed uit dat we morgen naar Noord-Spanje gaan oversteken. Verwachte tijdsduur tussen de drie en vier dagen voor zo’n 450 mijl. Afhankelijk van de wind zullen we of in La Coruna of in één van de Rias aan de Noord West kust om de hoek uitkomen.

Vanmiddag samen met René van de Robeyne nog Winlink geïnstalleerd op de laptop zodat we voldoende ruimte hebben om onderweg, indien de omstandigheden het toelaten, wat te mailen en om de gribfiles op te halen die ons van de nodige informatie over windverwachting, neerslagverwachting voor een aantal dagen vooruit, voorzien.

In tegenstelling tot de Robeyne hebben we tot nu toe nog geen douane aan boord gehad. Gisteren waren ze wel in de haven, maar toen zijn we gaan wandelen. Later hoorden we dat ze een Kroatisch schip gecontroleerd hebben.

De dolfijn hebben we nog niet in de haven gezien, helaas….

Van Bram en Marianne van de Cadance kregen we een pilot over Galicië te leen. Zij zijn onderweg terug naar Vlissingen vanuit Noord Spanje. Met de belofte deze komende winter langs te brengen als we in Nederland zijn. Straks nog even de laatste gribs ophalen en kijken of de planning kloppen zal………

Facebook Twitter Linkedin Google Email

3 thoughts on “De nouveau: Camaret s./Mer”

 1. Hoi Hans en Suzan,

  Dat schiet lekker op als de weergoden jullie zo mee zitten. Als het goed is zijn jullie nu uit Camaret s./Mer vertrokken (weer een mijlpaal bereikt) en varen jullie richting la Coruna. We zijn benieuwd waar Sobat Kras de winterstop gaat houden, met dit tempo kom je een aardig eind.
  InNederland ook voor dit weekend geen zomerweer. Vorig weekend nog wezen zeilen met de Wynbrekker met op zondag nog even een windkracht 6. Dit weekend blijkt de Wybrekker in de box.
  Zo nog even op AIS kijken waar jullie uithangen……..
  Groetjes, Lizette & Jorrit

 2. Hi guys,

  Wat zijn jullie ontzettend dapper! Ben benieuwd hoe de golf van Biscaje jullie bevalt…Super stoer! We horen/lezen het verloop en jullie gevoel. Tot nu toe klinkt het allemaal geweldig. Kus en groet vanaf de Pelikaan, Zweden

Comments are closed.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing