Cherbourg en Robeyne…

[fgallery id=5 w=450 h=385 t=0 title=”New gallery”]
Na een poetsdagje in Boulogne, gezellig met onze familie aan boord geborreld en gegeten. Ze waren motorzeilend van Eastbourne naar Boulogne gekomen. Leuk om ze alle vier nog te zien en spreken. Ook de Flits van Rainier en Louis kwam binnen vanuit Le Tréport, leuk om ook met hen een wijntje te drinken.

’s Morgens om acht uur losgegooid en de zeilen in de voorhaven gehesen. In eerste instantie ging dat heerlijk over een rustige zee, maar voordat we bij de hoek van het verkeersscheidingstelsel waren, werd de wind veel minder. Na een paar uur dobberen, oploeven, afvallen en de halfwinder uitproberen, besloten we al motorzeilend verder te gaan naar Cherbourg de nacht door. Het was rustig weer en we hadden er allebei wel zin in een flink eind op te schieten. Jammer dat we nu de Fairplay gemist hebben in Fécamp of Le Havre, maar soms is het nu eenmaal niet anders.

Hans sliep ’s middags al twee uurtjes en Suzan ging om 23.00 uur op de bank slapen. Toen ze om half vier de wacht overnam, is Hans in bed gekropen en dat blijkt veel comfortabeler en lekkerder te slapen dan op een bank in de kajuit.

MOV06072  Een filmpje met de zonsopgang op zee!

Als de zon opgekomen is, is het echt zomer en rond een uur of twaalf komt Sobat Kras na 28 uur varen aan in Cherbourg. Weinig schepen gezien vannacht. Als we Port Chantereyne binnen varen zien we de Robeyne direct al liggen. René, Bernard en Coen zijn aan boord en spreken we even. Later gezellig bij ze aan boord een borrel gedronken. Morgen richting Alderney, niet al te ver en midden op de dag lijkt het een mooie tocht te worden.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Hey!
  helaas, we hebben jullie feestje moeten missen en elkaar ook gemist tijdens het zeilen. Wij lagen met de Fairplay in Deauville toen jullie onderweg waren naar Cherbourg. Maak er iets moois van en geniet volop! groeten, Stefan, Maureen en Loek.

 2. Hallo Hans en Suzan,

  Ik heb gelezen dat jullie al vele gezellige uurtjes met René, Bernard en Coen hebben doorgebracht.
  Wie weet komen er nog meer!
  Voor jullie ook een hele mooie reis gewenst en een behouden vaart.

  groet Roelie

 3. Leuk, toch nog een stukje samen opvaren. Veel plezier en geniet maar van het mooie weer want hier is het KOUD. Maandag beter.
  Lieve groeten
  Marijke

Reacties zijn gesloten.