Stad Amsterdam loopt Ibiza Stad aan.

Cala Tarida met Aeolus

Tarida

Als we de Cala Tarida aanlopen ligt de Aeolus met Koos en Jolanda er nog! We hebben een gezellige ontmoeting met witte wijn, bier en salade a.b. van Sobat Kras.

Aeolus

Koos heeft een grotere rubberboot gekocht bij de verhuur op het stand en is druk bezig met repareren en vaarklaar maken. Dan moeten er nog peddels gezocht en gekocht worden voordat de ‘nieuwe’ rubberboot gedoopt kan worden.

Eivissa – Ibiza Stad.

Zaterdag gaan we met zijn vieren met de bus naar Eivissa! Na de terraskoffie vinden Hans en Koos de Zodiac dealer. Hier vindt Koos onverwacht snel nieuwe peddels met hulpstukken. Hans en Suzan informeren naar prijzen van nieuwe rubbérboten die wel opgeblazen op dek passen. Conclusie, we varen de huidige eerst maar op!
We lopen in de hitte langs de Pacha, de duurste club van Ibiza op zoek naar windhappers en solar lampen. Dan terug naar de stad. Koos en Jolanda met de peddels is een leuk gezicht.

Dalt Vila

Na een terras met een stukje pizza gaan Hans, Suzan en Koos naar boven om de bovenstad te bekijken. Het is een hele klim in de warmte maar door een aantal tunnels, waar het koeler is, komen ze toch boven aan bij de katedraal met prachtige uitzichten!

Sa Pena

Terug beneden zoeken we een terras aan de haven. Hier zien we de Stad Amsterdam binnen lopen met een ferme Nederlandse vlag in de achterstag. We voelen ons plaatsvervangend trots. Wat een schip.
Om half negen nemen we de bus terug naar Tarida en de Sobat Kras en Aeolus liggen geduldig op ons te wachten.
Na een diner met uitzicht op de boten motoren we in donker terug.

San Antoni

Zondag vertrekt Sobat Kras naar San Antoni waar maandag Dasja en Lars aankomen om een week mee te zeilen! Dat betekent eerst poetsen,spullen opruimen en anders stouwen, achterhut opruimen, wassen en op maandagmorgen fourageren bij de supermarkt. Om twee uur zijn ze er en verlaten we San Antoni weer.

Vergelijkbare berichten