Bruggen en zeilen……


Bruggen, ook al weet je dat ze 20 meter hoog zijn, het blijft altijd spannend  of je er onderdoor kunt of niet. Hierboven een impressie van de Fehmarnbrug die we eergisteren onderdoor zeilden, voordat we controle van de Bundespolizei te water kregen.

Of we wel een Schiffskontrolle wilden? MWAHHH… doe maar niet dan. Ok paspoorten is voldoende deze keer. Varen de heren met je paspoorten in een klein bootje van Sobat Kras weg om pas na 10 minuten de passen weer terug te brengen  met een mooie folder over de grenzen enzo.
De bruggen in Denemarken gaan klaarmaken met 3x rood flitsend en je mag varen als het 3x rood is.
Van groen hebben ze hier nog nooit gehoord, de brugwachters dan want in de havens mag je iedere box invaren als er maar een groen bordje inhangt, dan is de box vrij voor gasten.
Zondag vanwege geen wind, maar wel mooi weer van Fehmarn naar Gedser, het zuidelijkste plaatsje van Denemarken over gestoken. Vandaag de Guldborgsund afgemotored met voorzeil.
Beide plaatsjes hebben geen geldautomaat dus morgen gaan we op zoek naar een echte grotere plaats om Deense Kronen te scoren.
En de brug waar we nu voor liggen in Guldborg.
Wat scoren betreft gesproken, live voetbal op internet is ondoenlijk, het is of betalen of afgeschermd door onze almachtige FIFA. Dus hebben we vanmiddag maar via internet radio 1 de wedstrijd Nederland  Slowakije gevolgd. Heerlijk liggend in het zonnetje….. met een biertje………….
Ciao Hans en Suzan
a/b Sobat Kras – Guldborg Lolland.

Vergelijkbare berichten