Boulogne-sur-Mer

Het rozige gevoel na een flinke dag zeilen, hebben we weer ontdekt. Rozig, rooie koppen en met of zonder drankjes val je om van de slaap . Leuk om aan te komen in Boulogne en bekenden tegen te komen. Even bijpraten is altijd leuk.

Na het heftige weekeinde. wat het weer betreft, in Scheveningen zijn we gistermorgen rond 10 uur vertrokken en voorbij de Maasmond waren we het snel eens: een flink stuk door varen. Het inslingeren kost bij ons allebei wat tijd dus ’s nachts door zat er ook vanwege de niet al te hoge temperaturen nog niet in. Nog net in daglicht kwamen we na ruim 70 mijl in Oostende aan en werden prompt door een onbekende jachteigenaar weggestuurd want er lag al één boot bij hem langszij. Na wat heen en weer geroep, hebben we een andere plek gezocht, lekker rustig in de hoek bij de Mercatorsluis.

Om 6 uur ging de wekker alweer. Om kwart over zeven na Robert betaald te hebben, anders kom je er nooit meer de RYCO  in, stonden de zeilen alweer op. Boulogne was het plan en dat is gelukt.

Onze buurman hier wil morgen om 10 uur los en dat is een zeer schappelijke tijd in een getijdenhaven, Uitslapen dus. Ook komen Aad, Elice, Ian en Marit met de AZART uit Eastbourne hiernaartoe gezeild en blijft Sobat Kras dus een dagje liggen. Daarna? Wellicht naar Fécamp als er een beetje wind is om te zeilen, want 76 mijl motoren is niet echt leuk.

De wind is nu al een paar dagen noordwestelijk en blijft een beetje vanuit die hoek komen met tussen de 5 en 16 knopen. 5 knopen is wel erg weinig om te zeilen met onze volgeladen Sobat Kras maar boven de 10 wil ze graag varen met de wind in de zeilen. Je ziet het vriest en dooit nog net niet, maar zomer is het ook nog helemaal niet, net als in Nederland.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Hoi Suzan en Hans,
  Na een wat trage start zit de vaart er nu eindelijk in, jullie zijn nu al een aardig stuk verder gekomen. Gelukkig zijn de wind en weer voorspellingen beter dan voor jullie vertrek.
  Geniet er maar lekker van.
  Groetjes, Lizette en Jorrit

 2. Hi zeilers
  Dat ziet er weer goed uit.
  ! Is Hans alweer wat hersteld van zijn gekneusde rib? Hier mooi weer en weinig wind maar jullie hebben het vast beter.
  \gisteren via sms contact gehad met de boys: waren cap griz nez gepasseerd en op weg richting cherbourg. Of ze onderweg nog stops aan doen weet ik niet maar wie weet.
  Bij jullie alle wel aan boord dus het gaat de goede kant op.
  LIeve groeten uit Lelystad
  Marijke

Reacties zijn gesloten.