Alvor again…

Woensdagmorgen, 11 juli zijn we op ons gemakje naar Alvor gemotored en daar liggen we nu, nog steeds, voor anker.

We nemen de tijd om bij te komen van de emoties van de winter in Nederland en ondertussen puffen we van de warmte, morgen en overmorgen schijnt het 37 graden te worden. Dat is best wel warm, maar gelukkig steekt in de loop van de middag de Noordenwind op vaak wel 5-6 beaufort, die het dan nog draaglijk maakt. Maar vandaag niet dus zitten we op dit late tijdstip nog in hemdje en korte broek met alle mogelijke luiken en patrijspoorten open.

We doen overdags wat boodschapjes, maken iedere dag een strandwandeling en lopen terug via het natuurgebied, we zoeken wifi-wachtwoorden om te kunnen internetten en varen heen-en-weer naar de kant met onze rubberboot voor een biertje, ice-tea of een krantje.

Havana Bar is tot nu toe onze favoriet. Een aardige eigenaresse waar we met laptop of smartphone terecht kunnen. Vanmiddag voor het eerst van mijn leven een Mojito gedronken en dat is prima bevallen. Daarna aan boord lekker grote garnalen met citroensap, olie en zweedse knoflookpeper in de wokpan gemaakt, meloen na en onze avondmaaltijd was weer perfect.

Het is nog niet heel druk in Portugal, want ook hier merken ze veel van de crisis. Maar goed dan lijkt het ook niet zo toeristisch.

Verder gaan we deze week, als de wind de goede kant uitwaait, richting Portimao en Faro om daar rond te varen. Schijnt een mooi ankergebied te zijn. Gistermiddag nog wat tips van een Nederlander die hier aan een mooring ligt met zijn catamaran, gekregen.

Zo langzaamaan krijgen we weer vertrouwen in ons anker en het schip. Dat is toch altijd wel weer even wennen en het duurt een paar dagen voordat we weer rustig slapen. Maar na een paar dagen met die harde Noordenwind aan het einde van de middag, komt dat snel in orde.

Facebook Twitter Linkedin Google Email

Social links powered by Ecreative Internet Marketing