Almerimar haven activiteiten

Almerimar haven activiteiten via marifoonnetje

In Almerimar worden we direct geconfronteerd met het marifoonnetje dat ’s morgens om 10.00 uur op kanaal 67 nieuwe boten met hun crew verwelkomt en informeert over lokale winkels en de sociale activiteiten in en rond de haven.

De activiteiten lopen uiteen van muziekavond in de Ierse pub tot en met koffiedrinken en bergwandelingen op zondagmorgen. En alles ertussenin.

Almerimar bergwandelgroep

Almerimar haven activiteiten bergwandeling
Wandeling van 22 km

Zo gaan we mee op zondagmorgen de bergen in. Normaal wordt er zo’n vier tot vijf uur gewandeld, maar deze Paaszondag lopen we een bijzondere route. Op het eerste gedeelte bergop bij Alcala, blijkt vierenhalf jaar geleden de man van Rowena: Ian overleden te zijn tijdens een wandeling. Dit is de eerste keer dat de wandelaars dit specifieke stuk, genaamd de Ian-walk weer lopen. Geen rondje maar bergop bij Alcala, dan over de flanken van de bergen bovenlangs naar Celin en dan een flink rotsig en vol met losse stenen liggend pad naar beneden de laatste anderhalf uur. Al met al zijn we inclusief de pauzes zeven uur onderweg en wandelen we de respectabele afstand van 22,3 kilometer. De hele week spierpijn in de bovenbenen en kuiten is ons deel.

Lunch en diner ineen in Almerimar Gemeentehuis

havenactiviteit almerimar
Lunch incl. alles voor negen euro.

Handig is wel dat we nu direct een aantal zeilers van diverse nationaliteiten kennen. Ook mogen we vrijdagmiddag mee naar de lunch in het Gemeentehuis’je’ van Almerimar, van 14.00 tot 16.00 uur. Een menu bestaande uit Salade, Soep, keuze uit vier hoofdgerechten, keuze uit vier toetjes, brood, wijn en water inclusief en naderhand komen ook de likeuren op tafel. Voor zegge en schrijve € 9,- p.p. inclusief fooi. ´s Avonds hoeven we niet meer te eten want het is ruim voldoende.

Bezoek van Per

klaar voor vertrek
Per gaat weer verder met zijn reis.

Ook komt Per een paar dagen langs. Vanwege de volle treinen op 2e Paasdag een dag later dan gepland, maar goed plaatsen reserveren kun je leren. Donderdagavond neemt Per ons mee uit eten bij de Italiaan en als we aan boord komen, blijkt de betaalde lift naar Malaga door te gaan. Per wordt bij de boot opgepikt en weg is hij weer naar Malaga, Madrid, Barcelona en Tarragona. Voor hij begin mei aan het werk gaat eerst huis leeghalen, spullen verkopen en opslaan wat er in ons huis nog bijpast.

 

Vergelijkbare berichten