Algarve westelijk van Faro

Robeijne komt naar ons toe zeilen vanuit Albufeira met Bernard en Madée, René en Marijke. Hier gaan ze ook voor anker op de rivier de Alvor. Sobat Kras heeft Beer en Madée als gasten aan boord. Een prachtige wandeling volgt en ook zwemmen we als we op het strand zijn. ’s Avonds komen Coen en Roelie met de huurauto en eten we met zijn achten spaghetti aan boord.

René en Marijke blijven op de Robeijne en de anderen gaan naar het appartement in Albufeira. De dag erna, vorige week woensdag, varen we over een ongemakkelijke deining met weinig wind naar Albufeira. Sobat Kras ligt hier nog om wat klussen te doen en van het strand te genieten. Robeijne is nog een paar dagen naar Faro gevaren.

Komende woensdag vliegen de meiden weer naar Nederland en zullen de mannen met de Robeijne naar Madeira vertrekken, een tocht van een dag of vier, vijf. We zwaaien ze uit en vertrekken dan terug naar Portimao. Daar willen we diesel tanken, de zeilen in de loop van de week van Sobat Kras afhalen en de motor klaar maken voor 6 maanden op de kant. De resterende dagen zullen we de Alvor rivier wel weer op zoeken om de 19e ’s avonds naar Lagos te varen.

Facebook Twitter Linkedin Google Email

One thought on “Algarve westelijk van Faro”

 1. Jawel, de meiden zijn weer thuis. Ik snipverkouden want we kwamen aan met regen, wind, kil.
  Maar het was echt thuiskomen op Parkhaven. Konden gelijk aanschuiven bij Johan en Henriette die een heerlijke visschotel had bereidt, voorafgegaan door een bordje met een koud tomatensoepje, gamba’s, pesto, garnaaltjes enz. Toetje was ook geweldig en zo rolde ik een leeg bed in en kijken de meiden uit naar Suriname waar we de mannen weer kunnen omarmen.
  Ik heb het heerlijk gehad die paar dagen op de Sobat Kras, een slaapruimte met eigen toilet en douche, een heerlijke pasta met die geweldige snijbonen. Wat een gastvrij onthaal.
  Onze 12 dagen zijn voorbij gevlogen, we hebben genoten van elkaar, de Algarve en jullie.
  We zien jullie de 28e. Ik duik in de kookboeken en anders blijft het bij de pasta met zalm.
  Genieten jullie nog maar lekker van de boot en het mooie weer, een goede reis terug en tot gauw dan maar.
  Liefs,
  Madee

Comments are closed.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing