zondagmiddag op de boulevard

A Coruna, glazen stad in Spanje

13 – 18 mei 2015

A Coruna een leuke stad

Als we na de eerste nacht wakker worden, hebben we nieuwe buren: de Brittana van P&O Ferries met ongeveer 4800 passagiers en 1400 medewerkers. Dezelfde avond vertrekt ze weer naar Southampton, tegen de Noordwest 8 in. Veel passagiers zullen geen fijne nacht gehad hebben….

Brittania P&O als buur Laag water Marina Real A Coruna aankomst A Coruna

Afscheid Pelikaan nadert

Wim en Annemieke laten de Pelikaan zes weken in A Coruna achter en vliegen over een paar dagen naar huis. De zeegang en deining zijn ons niet gunstig gezind, we liggen vijf nachten in deze gezellige stad en dat vinden we helemaal niet erg.
Marita Pitaplein bij avond Coruna

Terrassen en musea

Vrijdagavond eten we in de stad: eerst een bar met heerlijke tapas variados, wat een kleuren en wat een heerlijk eten, van vis tot kaas en vegetarisch tot vlees, allemaal vers en direct uit de keuken. Het is leuk om naar het klaarmaken ervan te kijken.
Tapas variados voorgerecht koude schelpdieren hoofdgerecht warme schaaldieren
Dan naar een restaurantje, het is inmiddels bijna 10 uur om Marisco Combinados te eten, schelpdieren: mosselen, berberechas en michas als voorgerecht en een grote schaal met krabbenpoten, langoustines, gamba’s, eendemosselen ( percedes) enz. Lekker broodje en wat olie en een fles koele rode wijn erbij, verrukkelijk!

Museo de Belas Artes – Premier PicassoEl primer Picasso

Het museum van de schone kunsten wordt bezocht met een tentoonstelling van de vroege Picasso die hier als jongeman een aantal jaren op de academie zat.
Coruna-vertrek-Brittannia

Fort St. Anton

st antonHet fort van St. Anton bij de zeilers welbekend, tussen de twee marina’s in uit stekend, bezoeken we de dag erna.

Torre de Hercules

En op zondag de Torre de Hercules beklommen. We zijn er maar druk mee want onderweg komen we altijd wel een leuk terras tegen om iets te drinken of te eten.
Torre de Hercules uitzicht Torre de Hercules Torre de Hercules wachter

Zondag Spanjaarden massaal naar buiten

Op zondagmiddag bij de Plaza d’Espana strijken we neer bij een Pulperia en eten we Pulpo, octopuspoten gekookt en in stukken geknipt, warm geserveerd in olie. Een glas bier of witte wijn erbij, een broodje en het is heerlijk. Deze Pulperia is trouwens erg geliefd de gezinnen en oudere echtparen staan in de rij om een tafel te bemachtigen.

Activiteiten

Overal in de stad zijn op deze zondag activiteiten van sport op muziek, een orkest met dans en zanggroep op het Marita Pita plein en later spontaan zingende groepjes ervan in de straatjes.
muziekgroep Corunazondagmiddag op de boulevard

Vergelijkbare berichten