Rafael and Sergio from Tagus
|

Tagus Yacht Center – Seixal (Lissabon)

Tagus Yacht Center

De motor draait, alles is gecheckt en we varen van de werf weg. Rafael en Sergio, de twee neven die de werf runnen, zwaaien ons uit. Na bijna 8 maanden op de kant gestaan te hebben, ligt Sobat Kras weer te dobberen en kunnen we van Seixal/Amora de baai en de Taag oversteken richting Doca de Alcantara in Lissabon.

Bay seen at low tide from Tagus pontoon

Keuze genoeg in Portugal

Vorig jaar juli vroegen we onderweg naar Portugal offertes aan om Sobat Kras en de Pelikaan op de kant te zetten. Er waren diverse mogelijkheden:
Almerimar in het water of op de kant
Bruce’s wharf bij Faro op de kant
Sopromar Lagos op de kant of
Tagus Yacht Center op de kant.

Tagus-location

Referentie

Omdat we in 2015 terug naar Nederland willen varen, lijkt Tagus Yacht Center op 6 mijl van Lissabon een aantrekkelijke optie. Jouke Lemmens vertelde ons in 2011 al dat dit een goede werf is, waar je aan boord mag slapen, zelf mag werken of het werk kunt laten doen.

Snel antwoord op de email

Als we de email sturen hebben we binnen 24 uur antwoord van Rafael: we zijn van harte welkom en de offerte met de prijs blijkt ook nog eens de aantrekkelijkste voor 7-8 maanden op de kant.

Keuze gemaakt: Tagus Yacht Center

We besluiten dan al snel door te varen naar Lissabon en komen er rond 21 augustus aan. Mailtje naar Tagus voor een exacte afspraak i.v.m. het hoog water in de baai. Met laag water spring loopt de baai waaraan de werf ligt leeg en bereik je de werf niet met een diepstekend jacht. Geen probleem: We krijgen mail van Rafael hoe laat we uit Alcantara dienen te vertrekken en bij aankomst wordt Sobat Kras direct uit het water gehesen met de rijdende kraan die schepen tot 64 ton kan tillen.

Sobat Kras in crane at Tagus

Services en keuringen

Sobat Kras wordt m.b.v. één van de ooms die nog in het familiebedrijf meehelpen keurig op zijn plaats gezet en met een betaling van de helft van de rekening is Tagus Yacht Center voorlopig tevreden.
Reddingsvlot, brandblussers en reddingvesten leveren we bij Tagus in zodat ze vlak voordat we terugkomen gekeurd kunnen worden.
We vliegen op 29 augustus naar Nederland om pas op 15 april 2015 terug te keren.

Tagus Yacht Center many possibilities

Gereed bij aankomst

Begin april volgt een emailwisseling met Rafael over de veiligheidsmiddelen die goedgekeurd en die niet meer ok worden bevonden. We besluiten een brandblusser te vervangen en alles staat keurig klaar als we weer op de werf aankomen.

Hulp en puntje van aandacht

Antifouling is binnen 1 dag beschikbaar, zeilmaker, electricien en andere hulptroepen kunnen worden ingeroepen. Je vraagt het aan Sergio of Rafael en je wordt op je wenken bediend. Sanitair, wasmachine en WiFi op kantoor beschikbaar.

Een klein puntje van aandacht is dat je ruim van te voren dient aan te geven wanneer je je schip weer te water gelaten wil hebben, want het is met de kleine tijdspanne rondom hoog water soms erg druk met hijsen, maar dat is dan ook onze enige opmerking over Tagus Yacht Center.

Aanrader

Tagus Yacht Center: een goede werf, niet direct aan de kust maar goed bereikbaar met vriendelijke behulpzame mensen en aantrekkelijke tarieven, al met al een aanrader voor wie zijn schip in Portugal achter moet laten voor een paar weken of een winterseizoen.

Rafael and Sergio from Tagus

Omgeving Tagus

In de directe omgeving de bushalte naar de ferry naar Lissabon, op een paar minuten loopafstand een grote LIDL supermarkt, SHAM’s telefoonwinkel waar we goed geholpen zijn met ons Vodafone internetdatakaartje en bij het voetbalstadion een lokaal restaurant waar wij heerlijk aten en plezier hadden. Vliegveld met de taxi op een half uurtje rijden.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hoi Hans en Suzanne, leuk om te zien dat jullie weer onderweg zijn. Wij moeten helaas nog even wachten. Jeanne is 4 april gevallen in de Marina in Marmaris. Oog zwart als een pandabeer en tot haar elleboog in het gips. Liggen nu op Rhodos , hangen wat rond en steken straks weer over naar Turkije,, en gaan dan op 19 mei met de bus naar Marmaris om het gips eraf te laten halen. Daarna kunnen we aan de terugreis beginnen door de cycladen naar Kalamata en Sicilie. Jeanne verzint steeds iets om het vertrek uit te stellen. Goede reis en veel goede wind. Groetjes Dick en Jeanne

Reacties zijn gesloten.