Sobat Kras wendt de steven!

De beslissing

Na het vertrek van de Pelikaan heeft Hans een emotionele dip en komt het hoge woord er eindelijk uit. Hans wil niet verder de Middellandse Zee in, maar omdraaien en de Sobat Kras naar huis zeilen. Sobat Kras wendt de steven,

Annagide Gerard Dijkstra Es Castell Zeester op de boot

 

Leuk en fit

De Sobat Kras crew heeft altijd gezegd:”We moeten het allebei leuk vinden en ons fit genoeg blijven voelen om dit te doen!”. Nu is het moment aangebroken dat dit niet meer opgaat.

Ruime wind aankomst Mallorca maan komt op

Leven aan boord

Al geruime tijd geeft Hans aan dat het leven aan boord achter het anker, voor Suzan zijn er meer charmes dan nadelen, hem niet blijkt te passen. Suzan heeft de signalen wel gezien, maar niet willen horen omdat ze zo graag op eigen kiel de andere eilanden, landen en culturen van de Middellandse Zee wil verkennen.

Mooring baai PP Mooi onbedorven strand Mooi onbedorven strand

Teleurstelling

Emotionele dagen volgen en ondanks deze beslissing, voelen we ons niet opgelucht maar leeg, moe en futloos. Suzan zal deze grote teleurstelling moeten verwerken maar ook Hans moet hierdoor zijn eerdere dromen opgeven. Als gezondheid in het geding is, blijkt de keuze niet moeilijk te maken, maar wel moeilijk te verteren.

cala Blanco

Plotseling of toch niet?

De beslissing lijkt voor velen om ons heen misschien zomaar uit de lucht te komen vallen, maar alle lieve mensen dichtbij weten waarschijnlijk wel dat dit een proces van maanden, zoniet jaren geweest is.

Naar Ibiza

Steven wenden

Daarom is de steven van Sobat Kras gewend. Inmiddels liggen we in de Cala Bassa op Ibiza om de sprong naar het vasteland weer te maken.

Mooi onbedorven strand

Menorca – Mallorca

Vanaf Mahon zijn we in twee prachtige zeildagen naar Porto Petro gevaren, waar tot onze verrassing de Pelikaan ons tegemoet komt, om herenigd terug te varen naar Portugal. De Cava Brut kan eindelijk open!

Mooi onbedorven strand

Mallorca – Ibiza

Via de Platja es Carbó waar we twee dagen bijkomen van alle emoties en prachtig voor het strand liggen, de maan zien opkomen, sterren kijken, diverse keren per dag en nacht zwemmen en praten, zeilen we naar Santa Ponsa. Hier komt de Llano die wel naar Ragusa doorzeilt gedag zeggen.

cala Blanco cala Blanco

Cala Blanco

De volgende dag met ruime wind naar Ibiza waar in Portinatx de daken van de huizen waaien en de boten losslaan, dus snel door naar de Cala Blanco waar we super beschut liggen. Dan helaas een motordagje en nu in de Cala Bassa bij St. Antony.

Vleermuis rescue

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hallo Lieve luitjes.

    Geniet van de terug reis. Maak er wat moois van!
    Nog vele mooie zeiltochten terug.

    dikke knuffels.
    Ingrid

Reacties zijn gesloten.