Sobat Kras uit en in het water

Schoonmaak Sobat Kras

Na twee dagen in de auto komen we op zondagavond gaar aan in Almerimar.  In de week die volgt wordt alles aan boord onderhanden genomen en indien nodig schoongemaakt.

Sobat Kras uit en de Pelikaan in het water

Donderdagmorgen wordt Sobat Kras als eerste schip op de kant gezet voor onderhoud en anti fouling. De Pelikaan gaat een uurtje later terug het water in.

Anti fouling, poetsen, smeren en anodes vervangen

Na het afspuiten gaan we aan de gang en zaterdagmiddag is het onderwaterschip klaar, de romp gepoetst en de waterlijn ietsje verhoogd. We vertrouwen er zo op dat Sobat Kras dan pas over twee jaar weer het water uit hoeft.

En weer in het water

’s Zondags nog wat laatste klusjes en op maandagmorgen ligt Sobat Kras om half elf ’s morgens weer heerlijk in haar element te dobberen.

Bella onze tijdelijke boothond

Inmiddels hebben we voor een week boothondje, Bella te logeren. Ze gedraagt zich uit de kunst en zal volgende week gemist worden.

Fourageren met de auto

Met een huurauto halen we zaterdag Wim en Annemieke op van het vliegveld in Malaga. Dan met de huurauto nog flink fourageren. Kannen drinkwater, bier, wijn, houdbare melk en voorraden slaan we in om in het seizoen wat minder te hoeven sjouwen.

Aanstaand vertrek Sobat Kras en Pelikaan

Na het Paasweekeinde maken we aanstalten om te vertrekken uit Almerimar om met een week of twee op de Balearen te zijn. Maar flinke winden houden ons nog tegen tot zaterdag. Vroeg op en om zeven uur varen…..

Vergelijkbare berichten