Road trip La Linea Gibraltar

Road trip La Linea Gibraltar

Twee en een halve dag duurt onze road trip naar La Linea Gibraltar. ’s Middags om twee uur vertrek uit Druten en flink doorgereden tot voorbij Parijs. Bij Orléans is het Kyriad hotel onze keuze en eten we bij een Poivre Rouge restaurant om de hoek.

Road trip: hotels langs de snelwegen

Het valt ons weer  op dat er langs de snelwegen in Frankrijk en Spanje overal locaties met hotels, restaurants en winkels zijn. Het ene punt wat uitgebreider dan het andere. Kamer reserveren is absoluut niet noodzakelijk tijdens zo’n road trip. La Linea Gibraltar

Onderweg van Frankrijk naar Spanje

De route van de tweede dag loopt van Orléans richting Bordeaux, dan  zuidwaarts naar de grens. Voor we het door hebben, rijden we in Noord Spanje. Het is al voor de tweede dag bewolkt met verder rustig weer. Af en toe een paar spetters, maar de regen zet niet door.

Mist

We willen nog een uurtje of twee door rijden om morgen wat vroeger van deze road trip in La Linea aan te komen. Helaas lukt dat niet omdat we in dichte bergmist net voorbij Burgos terecht komen. Eerder liet een prettig zonnetje zich al even zien. De eerste de beste Servicios locatie schieten we in en zo komen we terecht in een truckershotel.

Zon en hoge temperaturen

Na een toch wat rumoerige nacht gaat de road trip verder. Koffie en ontbijt tijdens een stop en een opgetrokken mist. Verder naar het Zuiden lost de bewolking al snel op en gaat een aarzelend zonnetje al snel over naar een wolkeloze hemel en 10 graden. Bij Sevilla is het al 13 en richting Cadiz loopt de temperatuur op naar 17 graden. Als onze road trip in La Linea Gibraltar eindigt is het 19 graden en nog licht.

Domper: anker gestolen

Bij Sobat Kras is alles ok behalve dat iemand ons Rocna anker inclusief powerball van de boeg van de boot af, gestolen heeft. Dat houdt ons de eerste dagen bezig. Aangifte doen betekent dat we het politiebureau, welke gaat er eigenlijk over zoiets, drie keer van binnen zien. Het lijkt alsof een andere cruiser de dader is maar we hebben geen bewijs. Daarom overal briefjes op laten hangen in de marina’s of iemand informatie heeft. Zo proberen we het de dief moeilijk te maken het anker te verkopen en hopen dat iemand daardoor een tip kan geven.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hoi Hans en Suzan,
    wilde jullie net eens mailen had ik jullie mail in box.Hier alles koud maar vandaag komt de dooi eraan jammer had nog wel een paar weekjes winter willen hebben.IJsselmeer ligt behoorlijk dicht je kan al op het ijs staan maar heel gevaarlijk.Wat naar dat er zo maar weer een anker van een boot gestolen wordt het is bijna niet te voorkomen misschien 360 volt als je weg bent kan je in ieder geval zien wie het was.Ik hoop dat de trip toch de moeite waard is in ieder geval beter weer dan hier .Volgens mij over een dikke week weer thuis.Fijne week nog en gr ook van Loes,gr Jan.

Reacties zijn gesloten.