Dolfijnen in beeld brengen is een moeilijke zaak omdat de vertraging van je camera en je eigen reactiesnelheid een goede foto of goed fimpje lastig maken. De dolfijnen zijn altijd in beweging en blijven niet poseren voor de camera. Hieronder twee pogingen om ze toch op bewegend beeld vast te leggen.

Pelikaan met dolfijnen in beeld

Het eerst filmpje van dolfijnen in beeld schoten we ’s morgens rond half negen terrwijl we vanuit de marina de Muros de Ria uitvaren richting het Noorden in mei 2015.

Zeilende Sobat Kras

Tussendoor maakten we een filmpje van de zeilende Sobat kras onderweg van La Coruna naar Viveiro, scherp aan de wind zeilend maar helaas de verkeerde richting uit zodat we later op de dag motorzeilend verder zijn gegaan. Op de pagina Zeilen Spaanse Noordkust die deze tocht beschrijft, lees je hier meer over.

Zwemmende Zeester

Eerder zagen we een zwemmende zeester en omdat die niet zo snel gaat, konden we daarvan een aardig fimpje maken, maar vergeleken bij dolfijnen in beeld brengen was dit een makkie…..

Dolfijnen in beeld in de Golf van Biskaje

Dan is er tijdens de oversteek van de Golf van Biskaje even meer tijd om de bij de boeg zwemmende dolfijnen in beeld te brengen. Eerder kwamen er kleine dolfijnen springend door het water langs, maar deze bleven niet bij ons hangen. Maar later op de dag krijgen we deze 2,5 tot 3 meter grote dolfijnen gedurende enkele minuten cadeau en maakten we dit filmpje. Resultaat laat zien dat het dolfijnen zijn, hoe snel en wendbaar ze zijn, maar ook dat het een lastige klus blijft het goed in de lens te krijgen….

Zeezoogdieren link

Andere blogs

Suzan Groeneveld

Suzan zeilde sinds 1983 met Hans in Europa. Eerst met een oude Wibo die ze samen opknapten maar bij de koop van hun eerste huis weer verkochten. Begin jaren negentig kwam er na een zeilvakantie op een gehuurde Compromis 777 de Friendship 26, Sobat Kras waarmee ze samen met een peuter en een kleuter enkele jaren veel tijd doorbrachten . Van eind april tot eind oktober in de weekeinden op de Grevelingen. En zomers door Zeeland naar de Oosterschelde en het Veerse Meer.

Pas met de Contest 31 HT AC die daarna kwam, leerde Suzan zeilen. Daarmee zeilde het hele gezin jarenlang in de zomers van de Waddeneilanden tot Noord Frankrijk en de overkant van het Kanaal naar Ramsgate. De kinderen inmiddels tieners wilden wel vriendjes meenemen in de weekeinden. Dat leverde wat ruimteproblemen op en de Contest verwisselde van eigenaar. Na een tijd zoeken kwam de Moody 425 in zicht. Ook daarmee zeilden ze nog enkele jaren rond.

Met de kinderen de deur uit werd de Moody verkocht en kwam er na lang nadenken een stevige langkieler waarmee lange reizen gemaakt konden worden. De Island Packet 45 diende als stevige thuisbasis voor verdere zeilreizen van Oost Zweden tot en met Oost Spanje en de Balearen. De kusten België, Normandië, Bretagne, Westkust Frankrijk, Noord Spanje, Portugal, Algarve, Zuid Spanje en Oost Spanje werden in een zestal zomers aangedaan. Na thuiskomst in Lelystad in 2015 werd de directe omgeving verkend en de Island Packet verkocht.

Eind 2016 kwam er nog een snelle Salona 37 op hun pad en zeilden ze diverse zomers in Nederland op het Ijsselmeer en de Waddenzee. Na een medische diagnose met consequenties is ook deze zeilboot in 2020 verkocht. Maar het water blijft trekken en in 2022 doet de Kent 33 motorboot genaamd Kentering haar intrede.